Кућа Добрих Вести

Login

Матурантски плес

Оцените овај чланак
(1 Глас)

strausssssssБЕОГРАД -Велики европски пројекат Матурантски плес, тј. European Quadrille Dance Festival организован је 18. маја од 12 у Београду и другим градовима Србије.



Жеља организатора је да се обори Гинисов рекорд.

Традиционални матурантски плес у Београду одржан је на Сава променади.

Матурантски плес је почео да се одржава у Србији 2005. године а први град који се прикључио овом пројекту Плесног савеза Словеније био је град Краљево.

После Краљева, наредне године прикључио се и Ниш, а од 2007. и други градови: Јагодина, Зрењанин, Београд, Нови Сад, Панчево, Крагујевац, Смедерево, Пирот, Зајечар, Неготин, Крушевац, Трстеник, Ћуприја, Вршац, Алибунар, Кикинда, Лапово, Свилајнац, Врање, Бајина Башта, Прокупље, Нови Пазар, Бела Црква, Прибој, Нова Варош, Сјеница, Ужице, Врњачка Бања, Горњи Милановац…

Сви матуранти плешу исту кореографију, уз музику Јохана Штрауса „Слепи миш“, а музика се најчешће емитује преко сателитског радија и сви европски градови плешу у исто време тачно у подне.

На основу тога, матуранти ће покушати да оборе Гинисов рекорд за најмасовнији симултани плес који је постигнут 2011. године (33.202 плесача).

Погледајте како је то изгледало:

 

 


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2018 11:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија