Logo
Одштампајте ову страницу

Толкиндан 2018

Оцените овај чланак
(1 Глас)

boyidaracaaaa6767БЕОГРАД - Толкиндан 2018, традиционални фестивал удружења Валинор и Аутостоперски водич кроз фантастику, биће одржан 9. јуна (субота), у Културном центру Божидарац.


Овогодишња манифестација тематски ће углавном бити посвећена раду чувеног енглеског писца Џ. Р. Р. Толкина, аутора једне од најпопуларнијих књижевно-филмских франшиза („Хобит“ и „Господар прстенова“) и утемељитеља жанра модерне епске фантастике.


Осим трибина које ће се из другачијих углова бавити Толкиновим радом, организоваће се и различити садржаје за све узрасте (креативне радионице, радионица „Малих кувара“, едукативна игра „потрага за благом“, плесни и музички наступи, аирсофт, мачевање...).
У сарадњи са удружењем Аутостоперски водич кроз фантастику биће представљени неки од најактуелнијих домаћих писаца фантастике, док од програма за младе издвајају се квизови и чувено Косплеј такмичење.


На Фестивалу ће бити додељене и награде за најбоље ликовне и литерарне радове који су пристигли на наше конкурсе за децу и одрасле.


Такође је планирано посебно дружење са малишанима оболелим од церебралне парализе, како би се скренула пажња њихових вршњака на проблеме са којима се свакодневно суочавају.


Као и сваке године, циљ је да се деци, али и старијима, понуди квалитетан едукативно-забавни целодневни програм, којем ће допринети и бројни гости.


Својим присуством досадашње фестивале увеличала су нека од најеминентнијих имена домаће културне сцене: Тимоти Џон Бајфорд (који је свечано отворио Толкинфест 2013), Бобан Кнежевић, Добросав Боб Живковић, Мирослав Лакобрија, Александар Петровић Селтик, Ненад Гајић...


Цена улазнице је 200 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 27 мај 2018 15:41
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015