Logo
Одштампајте ову страницу

Kонференција „Равноправно у ланцу вредности“

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ravnčravnlstБЕОГРАД - Kонференција „Равноправно у ланцу вредности“ одржаће се 5.јуна са почетком у 9,30 часова у Скупштини града Београда.

 

Овом конференцијом започиње реализација заједничког пројекта Координационог тела за родну равноправност и Удружења пословних жена Србије (УПЖ), уз подршку Америчке привредне коморе (AmCham) и Савета страних инвеститора (ФиЦ).

 

Циљ пројекта је помоћ развоју женског предузетништва, а у складу са Националним акционим планом у делу економског оснаживања жена као и са приниципима које је дефинисала Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women).

 

Укључивање жена у ланац вредности је 5. Принцип оснаживања жена а овим пројектом се подстиче његова примена и спроводи концепт одрживе економије у којој су сви привредни актери део јединственог еко система у коме остварују корист, истовремено доприносећи развоју привреде и друштва у целини.

 

Учесници овог догађаја су Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије, Јелена Павловић, председница УО Америчке привредне коморе (AmCham) и председница Борда директора Филип Морис, Маринко Укропина, члан УО Савета страних инвеститора (ФИЦ) и генерални директор СГС за Србију, Хрватску, Словенију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, Хенрик ван ден Дол, амбасадор Краљевине Холандије у Србији и проф. др Зорана Михаиловић, потпредседница Владе РС и председница Координационог тела за родну равноправност.

 

Учесници конференције су поред предузетница и компанија чланица FIC-а и AMC-а и представници медија, јавног сектора, међународних организација и донатора и представници НВО-а.

 

Након уводног обраћања биће одржан панел „Искуства у позитивној дискриминацији – стратегије за унапређење економског положаја жена унутар компанија и у локалној заједници“. У оквиру конференције биће одржани Б2Б сусрети и представљање потенцијала женских предузећа која су у чланству УПЖ Србије путем изложбе и заједничке видео презентације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 мај 2018 23:42
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015