Logo
Одштампајте ову страницу

Изложба „Фантастични Шангај“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

thumbnaildfdfdfdБЕОГРАД - Изложба Дањан Чен, једне од најпознатијих и најпопуларнијих кинеских књижевница данашњице, биће отворена данас,  13. јуна у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић".

 

Изложби ће присуствовати и Дањан Чен, ауторка више од 40 књига, од којих већина има статус бестселера.

 

Каријеру је почела као дечји писац. Добитник је престижних награда, међу којима се издвајају Унескова Награда за мир за аутобиографски роман ,,Девет живота" који говори о искуствима деце у време Културне револуције у Кини.

 

Најпознатија је по такозваној ,,Шангајској трилогији" коју чине публицистичке књиге ,,Шангајска меморабилија", ,,Шангајска принцеза" и ,,Шангајска лепотица".

 

У Србији је од 2014. боравила три пута, после чега је објавила више текстова и два документарна филма о Србији и њеној историји. Њена последња књига ,,Земља ловаца на снове", чије је поднаслов ,,Географско читање Хазарског речника", је својеврстан омаж Србији, њеној култури, прошлости, али и садашњости, а на Сајму књига у Шангају била је једна од најзапаженијих књига.

 

У новембру 2016. проглашена је за амбасадора српског туризма у Кини, постајући први писац који је добио такво признање у историји ове земље.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 јун 2018 17:36
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015