Logo
Одштампајте ову страницу

Концерт Ансамбла Црвене армије “Александров”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rusiiiiiiБЕОГРАД – Концерт Ансамбла Црвене армије “Александров” биће одржан у суботу, 23. јуна 2018. на платоу испред Храма Светог Саве, с почетком у 20:30 часова.

 

Ансамбл Александров одржао је свој први наступ 12. октобра 1928. у Централном дому Црвене армије, а већ средином тридесетих био је чувен и ван граница Русије. Ове године ансамбл обележава 90 година постојања, а у целом свету поистовећују га са познатим именима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија, Алмазни фонд московског Кремља.

 

Хор ансамбла Александров један је од најбољих светских мушких хорова, а плесна група ансамбла са својим хитрим и енергичним нумерама на сцени са поносом одржава висину кореографске уметности својствену ансаблу Александров. У његовом јединственом оркестру успешно се сливају руски народни инструменти – домре, балалајке и хармонике са дрвеним и бронзаним дувачким инструментима.

 

На сцени испред Храма Светог Саве у Београду ансамбл ће наступити бесплатно, у саставу од 50 чланова хора, 30 чланова оркестра, 4 солисте и 26 играча, под вођством 2 диригента. Биће то први пут да Академски ансамбл песама и игара Руске армије “Александров” наступа пред београдском публиком под отвореним небом са јединственом сценографијом, и то у пуном саставу који броји 112 чланова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јун 2018 18:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015