Logo
Одштампајте ову страницу

Водич: Како и зашто заштитити интелектуалну својину?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

intelektБЕОГРАД - Припремљен је водич за интелектуалну својину који тежи да поједностави ,,досадни правнички језик” и све заинтересоване уведе у различите аспекте заштите интелектуалне својине која укључује ауторска и сродна права.

 

Модерни свет се не може замислити без књижевности, музике, филма, издаваштва, проналазака, патената, жигова, вина и сирева из одређених подручја, брендова, позоришта, блогова, фотографија, изгледа производа и других специфичности које су творевине људског духа. Пословање зависи од знања и креативности, иновација и маркетинга, пословних тајни и технолошких поступака. Стога је данас постало кључно да знамо како да заштитимо наше изуме и иновације.

Имајући заштиту интелектуалне својине у виду, водич пружа ресурсе намењене свим креаторима и иноваторима. Наставите да читате ако је одговор на неко од доленаведених питања позитиван:

Да ли у оквиру свог стартапа развијате производ?
Да ли сте научник/ца који планира да осмисли сопствени изум?
Да ли сте уметник/ца?
Да ли ваш посао зависи од ваших креација и иновативности?

Водич за интелектуалну својину

Водич за интелектуалну својину покушава да поједностави ,,досадни правнички језик” колико је то могуће и све заинтересоване уведе у различите аспекте теме заштите интелектуалне својине која укључује ауторска и сродна права.

Аутор водича је Урош Недељковић, адвокат који има своју канцеларију специјализовану за области заштите ауторског права, медијских поступака и интернет права уз посебан осврт на подршку стартапима, као и за све видове накнаде штете.

 



Овај документ је настао сарадњом Стартита и Америчке амбасаде у Београду.

Водич можете преузети ОВДЕ.

 

 На званичној страници Завода можете наћи релевантне информације о заштити интелектуалне својине, листу заступника, али и информисати се око консултација са њиховим запосленима.

 

Извор: Стартит/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 22 јун 2018 22:43
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015