Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал "Нови Сад - танго град" од 23. до 26. августа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tangonovisadПети по реду танго фестивал "Нови Сад - танго град" одржаће се од 23. до 26. августа на више локација у Новом Саду.

 

На дан отварања фестивала, у четвртак 23. августа у Галерији Матице српске је "SciTango" - предавање у којем се спаја танго и наука, а овогодишњи предавач је др Роман Балвановић с Института за нуклеарне науке "Винча".

 

Дан касније на истом месту ће бити приказани кратки документарни филмови на тему танга. Аутор, Леонел Митре, свој чувени путујући фестивал "Цинефилиа тангуера" из Буенос Ајреса доводи у Нови Сад и тиме званично започиње турнеју по источној Европи. Ту ће бити и један од најпознатијих танго учитеља и кореографа данашњице Анхел Корија, а заједно са њим, тангеросима ће своје знање и искуство у плесу пренети и маестра Клаудија Сортино из Италије.

 

Оба догађаја у Галерији Матице српске почињу у 18 часова, а улаз је слободан.

 

У суботу 25. августа у Синагоги је од 19 часова концерт "Тамбурица танго" на којем ће заједно наступити танго оркестар "Белтанго квинтет" из Београда и Велики тамбурашки оркестар Радио-телевизије Војводине. Улаз на овај догађај се плаћа.

 

Последњег дана фестивала, у недељу 23. августа, танго ће се плесати на тераси Петроварадинске тврђаве. Идеја је да се танго култура приближи што широј публици и зато ће у њему моћи да уживају и танго плесачи и сви заинтересовани грађани. Музику пушта танго ДЈ Марија Бејкова из Скопља, а плес на отвореном почиње у 21 час.

 

Организатор фестивала је новосадско удружење "Тодо Танго", прво Удружење љубитеља танго музике и плеса у Војводини.

 

Извор: 021.rs/Kућа добрих вести

 

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015