Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал уличних свирача

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ulicniФестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан 18. пут, од 30. августа до 1. септембра, на већ добро познатој локацији – Подграђу Петроварадинске тврђаве.

 

Током три дана фестивала Градић ће поново постати уметнички кварт, на чијим улицама ће се сместити музика, филмови, позориште, изложбе и перформанси.

 

Како би публика што јаче доживела аутентични амбијент Градића, програми ће се највећим делом одвијати на уличним пунктовима и мањим бинама, које ће омогућити и директнији контакт између публике и извођача.

 

Као и претходних 17 година у програму ће учествовати извођачи из Србије, региона, Европе, али и других удаљених држава, а чиниће га музички наступи, филмске и видео пројекције, перформанси, амбијенталне представе, уметничке инсталације, изложбе, конференције и предавања. Посебна пажња посвећена је креирању и промоцији домаћег дела програма, јер фестивал тежи да сваке године открије нове квалитетне домаће младе уметнике и представи их публици, не само на фестивалу него и кроз кампању и канале комуникације са медијима.

 

 

 

У Градићу се тренутно, после више деценија чекања обнављају фасаде. С тим у вези, дизајн који ће ове године представљати Градић фест базира се управо на атмосфери коју стварају светла, боје и људи, јер су то најважњи елементи који ће учинити да Градић оживи.

 

Градић је добио боје, фестивал ће их осветлити и довести публику да још једном, заједно, барем на три дана, застанемо, слушамо концерте, гледамо представе, перформансе и филмове и дружимо се на улицама Градића.

 

Фестивал уличних свирача – Градић фест, организује Уметничка асоцијација “Инбокс” уз покровитељство Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање.

 

Фестивал настоји да током конципирања и реализације програма у што већој мери користи већ постојећу инфраструктуру Подграђа, и укључи многобројне локалне организације, предузећа и појединце са циљем да се активности фестивала прилагоде потребама заједнице и да се становници активно укључе у пројекат.

 

Извор: Кућа добрих вести/ulicnisviraci.com


Последњи пут измењено среда, 08 август 2018 14:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија