Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатан концертни спектакл за Београђане

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FemiФеми Кути, нигеријски музичар, принц "афробита", и достојни наследник свог оца, Фела Кутија, поново ће наступити у Београду, 13. септембра под отвореним небом, овај пут у пратњи бенда "Positive Force" и Македонске филхармоније.

 

Више од 70 музичара учествоваће у овом концертном спектаклу који ће се одржати на Калемегдану (Доњи град) од 20 часова, а улаз ће бити бесплатан.

 

Аранжмане за симфонијски оркестар написао је Џијан Емин који ће уједно бити и диригент на овом концерту.

 

Овај грандиозни пројекат премијерно је изведен у Скопју у јуну ове године, и окупио је око 15 000 људи. Фантастична атмосфера коју Феми Кути ствара на својим концертима добро је позната домаћој публици која је испратила његове раније наступе у Србији- прошле године на БЕЛЕФ-у и пре неколико година на ЕГЗИТ-у.

 

Оно сто ће посебно обрадовати фанове је то да ће на предстојећем концерту бити изведени Фемијеви највећи хитови са свих десет до сада објављених албума, од којих су 4 била номинована за Греми награде.

 

Музика је универзални језик

 

“Ово је први пут у читавој мојој каријери да радим са симфонијским оркестром. Одувек сам сањао о томе и ово је врхунац моје каријере. Припреме овог пројекта смо почели пре две године и ово је заиста огроман пројекат. Музика је универзални језик и сарадња са Џијаном је текла лагано,” рекао је Феми Кути.

 

“Феми Кутија сам први пут чуо пре 14 година на Скопље Џез фестивалу, то је било нешто заиста невероватно. Неизмерно сам срећан што је након две године припрема дошло до реализације ове идеје. Ово је највећи пројекат који сам до сада остварио у својој каријери”, рекао је Џијан Емин.

 

Као предгрупа ће наступити београдски састав Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra). Игорова ауторска музика инспирисана је жанровима као што су реге, функ, латин, афробит и соул. Након објављивања деби албума, Винс је са својим великим интернационалним саставом остварио значајан број наступа у земљи и региону.

 

Осим несвакидашњег талента који поседује, Игоров музички израз значајно обогаћује сада већ велико искуство, које је стекао свирајући на најпознатијим бинама широм света са иконом афричке музике Фемијем Кутијем, и то као први музичар у бенду у историји фамиље Кути који није афричког порекла.

 

Феми Кути је једном приликом рекао: „Ја сам отац и волим своју децу, желим млађој генерацији да пошаљем поруку наде. Упркос свим проблемима, мислим да можемо да створимо велике ствари у нашим животима.“

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 13 август 2018 23:08
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015