Logo
Одштампајте ову страницу

Светски дан хеликоптера

Оцените овај чланак
(2 гласова)

LKLKLKLKJJKJKJСветски дан хеликоптера биће одржан у недељу 19. августа од 12 сати на хелидрому у Добановцима.

 

Ова манифестација, коју организује „Балкан хеликоптерс”, представља културу летења хеликоптером и његову широку примену у спасилачким мисијама, гашењу пожара из ваздуха, путничком и медицинском транспорту.

 

Након успешно изведене прошлогодишње манифестације „Балкан Хеликоптерс“, водећа фирма у региону за хеликоптерски транспорт и пружање услуга из ваздуха, организује други по реду Светски дан хеликоптера 19. августа 2018. на хелидрому у Добановцима.

 

Светски дан хеликоптера је глобални догађај на ком се прославља култура летења хеликоптером, њихова широка примена у спасилачким мисијама, гашењу пожара из ваздуха, путничком и медицинском транспорту као и у бројним другим пољима.

 

То је дан када славимо ову величанствену машину, њену историју, људе који су је изумели и унапредили њен рад, пилоте, путнике и све љубитеље ваздухопловства. Организовањем Светског дана хеликоптера „Балкан Хеликоптерс“ се придружује бројним хеликоптерским компанијама и хели-ентузијастима из целог света који обележавају овај дан. Отварамо своје хангаре за ширу јавност и спремни смо да све заинтересоване упознамо са нашим радом. Овогодишња атракција на Светском дану хеликоптера биће хеликоптер AgustaWestland AW109, двомоторни ВИП цивилни хеликоптер, једини такве врсте у региону, који ће посетиоци моћи овом приликом да виде.

 

Током трајања манифестације сви заинтересовани посетиоци моћи ће да пробају команде хеликоптера на симулатору, да се сликају са лимузином и олд тајмером који ће бити постављени, као и да се фотографишу у пилотској јакни и осталим пилотским реквизитама у постављеној Фото зони у хангару.

 

Посетиоци ће такође имати прилику да науче како се пакује падобран, поправља хеликоптер и упознају како функционише систем светлосног обележавања хелидорма/аеродрома.

 

Спонзори ове манфестације су обезбедили у недељу, 19. августа одличан провод у друштву пилота, механичара и љубитеља хеликоптера, а програм ће водити Предраг Поповић – Поп.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 август 2018 14:33
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015