Logo
Одштампајте ову страницу

“Дани Врања” од 22. августа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

haremljkuklklklklУ периоду од 22. до 26. августа у Врању ће бити одржана традиционална манифестације “Дани Врања”. У петодневном програму организатори из Туристичке организаације најављују богат програм, а концерте на отвореном у центру града ове године одржаће Ана Кокић, Џенан Лончаревић и Драгана Мирковић.

 

“Дани Врања“ почињу у среду 22. августа када је на градском шеталишту планирано отварање салона књига, етно-сајма и изложбе дубореза ученика Техничке школе.

 

Истог дана у поподневним сатима планиран је дефиле фолклорних ансамбала и трубачких оркестара централним градским улицама, који ће након тога наступити на централној бини испред галерије Народног музеја.

 

У четвртак 23. августа на Народном универзитету биће отворена Школа плетења, хеклања и украсног веза. У поподневним сатима на Тргу Станише Стошића планирана је презентација традиционалне кухиње и такмичење у спремању самсе.

 

У наставку програма у галерији Народног универзитета биће отворена изложба “Ко је Малвина Хофман” као део пројекта “Србија, рат и плакат“, док је на централној бини планиран наступ хора музичке школе “Стеван Мокрањац“.

 

На вечерњој сцени биће одржано вече “Врањски мерак - песме на месечини“ када ће наступити и Стојадин Дики Трајковић, Чеда Марковић, Бранимир Стошић Каце, Снежана Савић и бенд Уно моменто.

 

У петак 24. августа предвиђен је наступ плесне групе “Феникс“, биће изведена дечја представа “Три прасета“ позоришта Бора Станковић и приређено књижевно вече које ће бити одржано у дворишту куће Боре Станковића. Планиран је и концерт групе ВЕД. На вечерњој сцени наступиће естрадна уметница Драгана Мирковић.

 

Субота је планирана за извођење дечје представе “Пепељуга“ и наступ Карневалске групе из Лесковца. На централној бини у вечерњим сатима планиран је концерт певачице Ане Кокић. Последњег дана манифестације, у недељу 26. августа, биће изведена представа “Ружа увела“ позоришта “Бора Станковић“, док ће увече на централној бини концерт одржати Џенан Лончаревић.

 

Извор: Кућа добрих вести/Јужне вести


Последњи пут измењено понедељак, 20 август 2018 10:47
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015