Logo
Одштампајте ову страницу

Гастрономско уживање 1. и 2. септембра у Старој Пазови

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gastrosmirtdfdfdfdfТуристичко гастрономска манифестација „Гастро Срем“, чије је овогодишње заштитно лице глумица Ања Мит, одржаће се у суботу и недељу 1. и 2. септембра на Тргу Зорана Ђинђића у Старој Пазови.

 

Ова манифестација ће на једном месту окупити све домаће произвођаче и госте из Србије и региона који се својим производима издвајају по квалитету. Своје специјалитете изложиће произвођачи месних и млечних производа, удружења жена, пољопривредна газдинства, винарије, произвођачи меда, џемова, ракије, посластичари, бомбонџије.

 

Посетиоци ће моћи да дегустирају традиционалне специјалитете овог поднебља и да уживају у богатом културно–уметничком програму.

 

Првог дана манифестације од 20 часова наступиће седам фолклорних ансамбала у организацији Међународног фолклорног фестивала “Понеси опанке”.

 

Другог дана манифестације од 21 час одржаће се концерт Секе Алексић.

 

Манифестација „Гастро Срем“ нуди и гастроносмко такмичарски програм. Традиционално такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ биће одржано у суботу. Најбоља од 15 екипа такмичиће се на националном такмичењу „Изађи ми на теглу“, које ће бити организовано крајем године.

 

У недељу 2. септембра у 12 часова припремаће се сремачки ручак, а сви присутни моћи ће да дегустирају.

 

„Посетиоци ће моћи да уживају у јединственој манифестацији на овом простору кроз богату гастрономску, културну, туристичку и едукативну понуду. Дођите и сами се уверите да се у Срему добро једе, баш!”, изјавила је директорка Туристичке организације општине Стара Пазова, Драгана Зорић Станојковић.

 

Свечано отварање туристичко-гастроносмке манифестације „Гастро Срем“ биће одржано у суботу 1. септембра у 13 часова. Присутнима ће се обратити председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, а тада ће наступити и глумица и овогодишње заштитно лице Гастро Срема, Ања Мит.

 

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић изразио је задовољство што је општина у организационом смислу стасала да понуди овако богат програм свим посетиоцима и што је из године у годину све већа заинтересованост за „Гастро Срем“.

 

Сви који желе имаће прилику да учествују на конкурсу за најбољу фотографију са манифестације "Гастро Срем". Све што треба да ураде је да своју фотографију са манифестације објаве на свом Инстаграм или Фацебоок профилу са хаштагом #gastrosrem. Организатор догађаја, Туристичка организација општине Стара Пазова, ће у недељу 9. септембра прогласити победника и адекватно га наградити.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено недеља, 26 август 2018 18:19
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015