Logo
Одштампајте ову страницу

Шетња са диносаурусима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

setnadinooaurisidijfdifdfСпектакл у Арени, заснована на награђиваној телевизијској серији британске компаније BBC, враћа се у Београд 2019. године.

 

Након што га је погледало преко 9 милиона људи широм света, овај спектакл ће посетити Штарк Арену од 3. до 5. маја 2019. године.

Улазнице је могуће набавити на свим продајним местима CS Eventim, на благајнама арене и Билет центра, као и на сајту www.starkarena.co.rs.

 

Диносауруси ће поново ходати по међународном тлу када се глобално награђивана представа Шетња са диносаурусима – Спектакл у Арени врати од ове године године. Након што ју је погледало преко 9 милиона људи у више од 250 градова широм света, Шетња са диносаурусима – Спектакл у Арени отвориће светску турнеју у Великој Британији у јулу, а потом ће се упутити на међународну турнеју по аренама широм Европе, укључујући Србију. Спектакл чија продукција је коштала 20 милиона долара користи најновије и најсавременије технологије, чиме се подвлачи њена позиција највеће и најбоље велике представе о диносаурусима у свету.

 

Овај најновији спектакл приказаће импозантне и шаролике промене које су диносауруси доживели на основу најновијих научних истраживања, укључујући и врло вероватни пернати покривач које су поједине врсте имале. Продуцент Шетње са диносаурусима – Спектакла у Арени је компанија Global Creatures. Ова представа у трајању од један сат и 40 минута приказује еволуцију диносауруса уз скоро кинематографски реализам. Шетња са диносаурусима – Спектакл у Арени садржи сцене интеракције међу диносаурусима, процес еволуције месождерских диносауруса у двоножна створења, и начине на који су се биљоједи бранили од спретнијих грабљиваца.

 

Приказано је девет врста из укупно 200 милиона година владавине диносауруса. Спектакл укључује Тираносауруса рекса, страх и трепет древних пространстава, као и Платеосауруса и Лилиенстернуса из периода Тријаса, Стегосауруса и Алосауруса из периода Јуре, и Торосауруса и Јутараптора из периода Креде. Највећи од њих, Брахиосаурус, мери 11 метара у висину и 17 метара од њушке до краја репа. Тиму од 50 људи – који је укључивао инжењере, фабрикаторе, произвођаче коже, уметнике, сликаре и стручњаке за аниматронику – било је потребно годину дана да би припремили продукцију.

 

Историја света одиграва се кроз цепање континената и прелаз са суве пустиње периода Тријаса у богате зелене прерије и шуме касније Јуре. Океани се обликују, вулкани пуцају, а шуме горе – што све води до удара масивне комете која погађа земљу и доводи до истребљења диносауруса.

 

Представа потиче из Аустралије, где је Шетња са диносаурусима – Спектакл у Арени, након више година планирања и рада, оживела у јануару 2007. године. Убрзо након тога шоу је са рекордном посећеношћу освојио читав свет. Шетња са диносаурусима посетила је и Београд пре осам година, у склопу светске турнеје 2010. године, а због невиђене потражње сви наступи у београдској арени били су распродати.

 

Шетњу са диносаурусима – Спектакл у Арени првобитно су продуцирали у Аустралији Џери Рајан, Малколм Кук у Џил Брајант, а у свет је доводи компанија Global Creatures.

 

Више о спектаклу ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Starkarena.co.rs

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015