Кућа Добрих Вести

Login

Параглајдеристи овог викенда на Златибору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nebojegranicaБЕОГРАД - Овог викенда пилоти параглајдера који се такмиче у дисциплини прецизно слетање окупиће се на обронцима Златибора, где ће се одржати међународно такмичење „Златибор куп“, уједно и 3. коло Лиге Србије у параглајдингу.

 

Организатор Параглајдинг клуб „Цирус“ са Златибора угостиће око 30 такмичара, који ће полетати са неких од регистрованих полетишта на овој планини. Планирано је пет такмичарских серија уколико временске прилике дозволе, а ако не буде могуће, довољне су две такмичарске серије за валидност такмичења.

 

Према програму, петак 31. август је тренажни дан и регистрација такмичара. У суботу 1. септембра ће од 9.30 часова започети такмичење па све до предвечерњих часова, до 17.30 часова.

 

У недељу ће уследити наставак такмичења и проглашење победника је планирано за 16 часова.

 

Параглајдинг клуб „Цирус“ један је од најстаријих параглајдинг клубова у Србији, са традицијом од 1994. године. Мало је познато да Златибор има богату ваздухопловну историју. Наиме, у време Краљевине Југославије, до Другог светског рата, на Златибору је био наш највећи једриличарски центар, са једриличарском школом, домом, летелицама и преко три стотине једриличара. Детаљно о томе је писао господин Божидар Марјановић у књизи „Крила Златибора“, у којој је поред историјата једриличарства на Златибору, навео и откривање ове планине у блиској прошлости од стране параглајдериста или како су у књизи названи „парапланци“.

Poletanjeeeeeee

Иако је за спортисте из дисциплине прелет сезона већ завршена, за прецизно слетање сезона је у пуном замаху. Наиме, после овог 3. кола лиге Србије, одмах следећег викенда ће уследити 4. коло у Врњачкој Бањи, па затим репрезентативци одлазе на Европско првенство и на крају следи ревијално такмичење у Прокупљу. Свакако за „прецизаше“ неће мањкати такмичарских активности у септембру месецу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 01 септембар 2018 15:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија