Кућа Добрих Вести

Login

Алиса Марић посетила веслачки центар на Сребрном језеру

Оцените овај чланак
(0 гласова)

alisa-maric-sa-taikmicarima-uvodnaСРЕБРНО ЈЕЗЕРО - Алиса Марић, министар за омладину и спорт са срадницима, државним секретаром Предрагом Перуничићем, помоћником за спорт Драганом Атанасовим и помоћницом за пројекте Загорком Петровић-Гигић-Златановић, посетила је Национални веслачки центар на Сребрном језеру, који је свечано je отворен 25. априла ове године а чију је изградњу финансирало Министарство омладине и спорта.

Домаћинини делегацији били су председник Општине Велико Градиште Драган Милић, генерални секретар Веслачког савеза Србије Небојша Јевремовић и селектор Небојша Илић.

Алиса Марић је истакла да је овај објекат доказ да држава изузетну пажњу посвећује изградњи спортске инфраструктуре потребне за квалитетан и сигуран развој врхунског спорта.

Сребрно језеро се већ више од 15 година користи за припреме сениорске и јуниорске веслачке репрезентације Србије, а у последњих шест година постало је главна база за припреме асова, као и за кампове младих веслача.

Општина Велико Градиште је обезбедила парцелу близу самог језера за изградњу веслачког центра, а Министарство омладине и спорта је одобрило средства за изградњу. Објекат има површину од око 500 квадратних метара и пружа оптималне услове за тренинге. Са делегацијом МОС, центар су обишли и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

divac-maric-i-ilic

Изградња овог центра је и пример добре сардње гранског савеза, локалне самоуправе и Министарства омладине и спорта Србије: савез је обезбедио пројектно - техничку документацију, Општина Велико Градиште, као инвеститор,
обезбедила је земљиште, инфраструктурне прикључке, урбанистичко-техничке услове, грађевинску дозволу са потребним условима и сагласностима надлежних служби, стручни надзор, технички пријем и употребну дозволу, а Министарство омладине и спорта је финансирало изградњу са 11.035.819,02 динара. Изградња је завешена ове године, објекат има приземље где је складиште за такмичарске чамце и спрат са терасом, дневним боравком, мокрим чворовима и простором за вежбање на ергометрима.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 октобар 2012 15:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија