Кућа Добрих Вести

Login

Откривање Београда кроз бесплатне књижевне шетње градом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bgbpiskciesdferefПосле једногодишње паузе, 14. септембра се наставља програм бесплатних књижевних шетњи Београдом. Овај програм, раније извођен под називом „Књижевни водич кроз Београд”, сада је измењеног имена – „Откривање Београда”, али са истим концептом.

 

Током шетње стазама које прате трагове у простору и времену три велика српска писца Симе Матавуља, Радоја Домановића и Васка Попе може се чути како се одвијао њихов живот у Београду, а како је престоница остала забележена у њиховим делима.

 

Програми се изводе петком и уторком у 17 сати и то: „Откривање Београда Симе Матавуља” 14. и 25.септембра – окупљање је на Андрићевом венцу код споменика Иви Андрићу. „Откривање Београда Радоја Домановића” на програму је 18. и 28. септембра, а окупљање је код фонтане између дворова у Улици краља Милана и најзад „Откривање Београда Васка Попе” изводиће се 21. септембра и 2. октобра – окупљање је на Студентском тргу 1, код Капетан Мишиног здања.

 

Током двочасовних шетњи посетиоцима ће бити откривене животне и стваралачке приче наших значајних писаца који су део живота провели у Београду и у њему остали заувек, баш као и њихова дела. Концепт је исти као и претходних осам година, нови писци и наш стари Београд, чија прошлост се открива из прича о животима писца, одломака из њихових дела и са старих фотографија. Програм има за циљ популаризацију дела ових писца и да се учесници шетњи подстакну на поновно читање њихових дела, као и да им се открију нови погледи на наш град.

 

Програми су бесплатни и сви слушаоци који су љубитељи књижевности и Београда су добродошли. Организатор програма је Центар за културне иницијативе „Култура”, уз подршку Секретаријата за културу Града Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 септембар 2018 22:36

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија