Logo
Одштампајте ову страницу

Семинари за наставнике „Примена мисаоних експеримената у настави“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MisaonoooooУ наредном периоду, Центар за промоцију науке организује низ стручниx семинарa за усавршавање наставника o примени мисаоних експеримената у настави, a први међу њима одржава се у суботу, 22. септембра, у просторијама Научног клуба Београд.

 

Почетак нове школске године прави је тренутак да се новим идејама и наставним методама иновира и олакша рад наставника. Управо из тог разлога, Центар за промоцију науке овогодишњу понуду програма обогатиo je занимљивим и другачијим семинаром за стручно усавршавање под називом Примена мисаоних експеримената у настави.

 

Први семинар Примена мисаоних експеримената у настави  биће одржан у суботу, 22. септембра, у термину од 9 до 17 часова, у просторијама Научног клуба Београд, у Краља Петра 46.

 

Kако аутори овог програма за обуку наставника истичу, „мисаони експерименти своју примењивост налазе у свим наставним предметима, у готово свим начинима извођења наставе, могу да буду део сваког метода преношења и стицања знања, незаобилазни су у процесу учвршћивања и ретенције знања и пружају неограничен простор за иновацију у сферама наставе, образовања и васпитања“.

 

Аутори и реализатори семинара су др Машан Богдановски са Филозофског факултета Универзитета у Београду и Иван Умељић, руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију у Центру за промоцију науке.

 

Стручни семинар за усавршавање наставника „Примена мисаоних експеримената у настави“ заведен је у каталогу Завода за унапређење образовања и васпитања под каталошким бројем 554 и акредитован је за школску 2018/2019, 2019/2020 и 2020/2021. годину. Компетенција коју предложени програм развија је К2 (Компетенције за поучавање и учење).

 

Приоритетна област стручног усавршавања на коју се програм односи јесте унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области).

 

Детаљније информације о семинару можете пронаћи на посебној интернет страници ОВДЕ.

 


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 септембар 2018 19:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015