Logo
Одштампајте ову страницу

Oбиђите Италију за само један дан – тематски парк “Италија у минијатури”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

minijatureerererererАко вам је сан да за само један дан обиђете чаробну Италију, онда је “Италија у минијатури”, у Риминију, право место за вас.

 

УНЕСKО процењује да се око 60% укупне светске културне баштине налази у Италији. У свакој од 20 регија наћи ћете бројне споменике из историје, архитектуре и уметности.

 

Да бисте видели неке од тих знаменитости довољно је да обиђете тематски парк “Италија у минијатури”, који се налази у Риминију, у делу града који се зове Висербела.

 

Тематски парк је отворен 1970. године, а основао га је бизнисмен Иво Рамбалди.

 

Овде можете уживати у разгледању 270 реплика најпознатијих архитектонских знаменитости Италије и Европе (споменика, цркава, тргова, палата…), који су урађени у размери 1:25 до 1:50.

 

Највише пажње са разлогом привлачи краљица Јадрана, магична Венеција у малом са својих 119 палата, урађених у односу 1:5, односно 5 пута мањем од оригинала.

 

Вожња гондолом у мини Венецији: https://www.youtube.com/watch?v=cbucGj6hiy4

 

Врло креативно, маштовито осмишљено. Нарочито ми се допадају широке могућности за учење кроз игру. Замишљам час историје и географије у овом бајковитом простору. Инспирише и враћа у најлепше доба, у детињство.

 

За обилазак вам треба најмање 3-4 сата, а ако сте са клинцима планирајте и дуже задржавање. Сигурна сам да ће им бројне активности окупирати пажњу.

 

Предах можете направити у неком од шармантних кафеа и ресторана, а у сувенирници купити нешто за поклон или успомену.

 

За сваког има понешто, за различита интересовања и нивое адреналина.

Ово је највећи забавни парк у Италији, простире се на 85км2, а годишње га посети око пола милиона људи.

 

Сервисне информације

 

Од 25. јуна до 31. августа, осим суботом и недељом, из града саобраћа шатл бус до Мини Италије и карта кошта 5 евра за одрасле и 3 за децу.

 

Од 1. септембра до Мини Италије се може доћи аутобусом број 8, који полази са железничке станице Римини. Цена карте за бус је 1,50 евра у једном правцу, цена улазнице за одрасле је 23 евра, а за децу 17.

 

Ако карту купите у Туристичкој организацији цена је 21, а за децу 15 евра.

 

 

Карта укључује обилазак Италије у минијатури, Европе у минијатури, вожњу гондолом у мини Венецији, вожњу возићем по парку, панорамско разгледање, ту су луна-парк науке, интерактивна школа за мале водиче, карусел, играње воденим топовима, алпинизам…

 

Да не заборавим посету папагајима и џунгли, вожњу кануима (која се додатно плаћа) и још пуно интересантних садржаја за децу и све оне који се тако осећају.

 

Детаљније о томе шта обићи у парку и ценама, погледајте на званичном сајту .

 


Извор: Pslanguagecafe.com/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 септембар 2018 20:43
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015