Logo
Одштампајте ову страницу

Културно памћење тршћанских Срба

Оцените овај чланак
(2 гласова)

frumromanumПромоција књиге „Културно памћење тршћанских Срба“ аутора др Миле Махајловић одржаће се 12 октобра са почетком у 19 часова на Правном факултету у Београду.

 

Мила Михајловић, промоцију чије књиге о италијанским морнарима и српској војсци у I светском рату смо имали прошле године, долази поново, овог пута са изузетно занимљивим предавањем о култури Срба у Трсту!

 

Књига „Културно памћење тршћанских Срба“ је јединствена научна студија која кроз теоријски и емпиријски преглед наслова дефинише два појма: културно памћење и националну културу у дијаспори, формира јасну, општу слику о културолошким специфичностима Срба у Трсту, те формира платформу за формулисање прецизних мисија, циљева и задатака државних органа и институција у смислу очувања српског културног наслеђа у иностранству.

 

Крајњи друштвени циљ књиге је да на основу резултата анализе двоиповековне српске традиције тршћанских Срба, понуди предлог новог, јединственог и софистицираног концептуалног модела управљања националним културним наслеђем ван граница Србије.

 

Рецензенти књиге су проф. др Миливоје Павловић, проф.др Зоран Мирковић, проф. др Драган Никодијевић и проф. др Момчило Павловић.

 

Објављивање ове књиге омогућила је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

 

Промоција књиге „Културно памћење тршћанских Срба“ одржана је прошле године у Библиотеци „Глигорије Возаровић“ у Сремској Митровици.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 07 октобар 2018 20:59
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015