A+ A A-

Вулкан издаваштво - више од 70 нових наслова на Сајму књига

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sfdkfjkdjfkdjfjddfdfdfdfdfdfdИздавачка кућа ,,Вулкан" представиће се на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду са више од 70 нових наслова који ће, како истичу њени представници, обрадовати љубитеље лепе књижевности. 

 

У претходних годину дана, између два Сајма књига, Вулкан издаваштво објавило је преко 500 наслова из области белетристике, домаће књижевности, енциклопедијских издања и дечје књижевности, саопштено је на конференцији за медије организованој протекле седмице поводом предстојећег 63. Међународног београдског сајма књига.

 

Главни гост из иностранства на штанду Вулкан-а, како су најавили, биће румунски писац Игор Берглер. Он ће том приликом представити хит Букурешта, интригантну књигу ,,Изгубљена Библија". О каквој књизи је реч говори податак да је у питању најпродаванији роман у Румунији у последњих 20 година.

 

На Вулкановом штанду наћи ће се и нове књиге добро познатих писаца бестселера као што су: Гијом Мусо ,,Девојка и ноћ", затим Донато Каризи и његов ,,Човек из лавиринта", Јуси Адлер-Олсен ,,Селфи", Матео Струкул ,,Династија Медичи: Пропаст једне породице", Џоџо Мојес ,,Заувек мој драги" и многа друга дела. 

 

Поред бројних светских бестселера, читаоце очекују и класици, дела из популарне психологије, као и историјске монографије, међу којима посебно место заузима допуњено издање Илустроване историје Срба, у којем се први пут на ванвременско дело Владимира Ћоровића надовезује текст Миана Ст. Протића који обрађује бурне године српске историје од Првог светског рата до последње деценије XX века.

 

Наши најмлађи читаоци пронаћи ће нове омиљене романе традиционално на Вулканчић штанду, а за оне нешто старије ту је едиција Вулкан Young Adult, из које издвајамо књиге Розамунд Хоџ ,,Сурова лепота", Шерон Хас Рот ,,Невидљива" и многе друге.

 

И овогодишњи Сајам обележиће романи многобројних домаћих аутора. На Вулкановој конференцији своје књиге представили су Оливера Јовановић, Филип Грбић, Милан Ст. Протић и Слободан Станишић.

 

Нова књига Оливере Јовановић ,,Време је људско талас на камену", представља спој историјских чињеница и уметничке фикције. Након Оливере, присутнима се обратио наш млади истакнути и награђивани писац Филип Грбић, аутор романа ,,Прелест". Милан Ст. Протић врхунски познавалац историје, чији је роман првенац ,,Синајско јеванђеље" публика са одушевљењем прихватила, нову књигу ,,Земља Виљема Тела", пише инспирисан Швајцарском, земљом у којој је и сам боравио.

 

Као и увек, посвећен најмлађим читаоцима, аутор најлепших дечијих прича, Слободан Станишић, представио је књиге из библиотеке Историјска потрага. Осмишљена на врло креативан и забаван начин, ова издања улепшаће малишанима детињство и научити их најбитније чињенице о великанима српске историје.

 

Ово су само нека од истакнутих имена и наслова који ће красити Вулканове штандове од 21. до 28. октобра на  Сајму књига. Осим стандардних сајамских попуста, све купце очекују поклони, дружења и традиционално добра забава!

 

                                     vulkanizadvastvodfdfdffdf

 

Нови наслови које ћете обожавати ове јесени

 

Као што сте већ навикли, из Вулкан издаваштва стижу само најбоље књиге у којима многи од нас проналазе преко потребан предах од свакодневице.

 

Јесен се ближи, а кишне дане је најлепше провести уз књигу. Уколико сте обожавалац љубавних романа и желите да се угрејете причом у којој љубав све побеђује, а храброст је императив, књига ,,Обала сећања", од омиљене ауторке бестелера Норе Робертс, прави је избор за вас.

 

Из пера најпродаванијег писца бестселера Гијома Мусоа ове јесени љубитељи љубавних трилера уживаће уз књигу ,,Девојка и ноћ".

 

После бестселера ,,Док нисам срела тебе" и ,,После тебе", ауторка најлепших љубавних драма представља нови роман. Последња књига трилогије чувене ауторке Џоџо Мојес ,,Заувек мој драги", наставља да прати живот младе Луизе Кларк у њеној потрази за срећом.

 

У свом првенцу ,,Не плачи за мном" Патриша Вилсон доноси нам величанствену и интригантну породичну причу о историји Крита.

 

Бриљантан, ненаглашено аутентичан лирски роман ,,Мемоари једне гејше" доноси истиниту причу о једној од најславнијих јапанских гејши. То је свет у ком је љубав одбачена као илузија.

 

Пјер ла Мир познат је по романсираним биографијама. Једна од њих је управо биографија чувеног Леонарда да Винчија. А Зашто је Леонардо толико времена посветио управо фирентинској домаћици Лизи де гералдини и за кога је портрет био насликан, љубитељи класика сазнаће у култном роману ,,Живот Мона Лизе".

 

Прича о најмоћнијој италијанској породици се наставља! Из серијала књига о Династији Медичи читаоцима ће се представити ,,Пропаст једне породице", аутора бестселера Матеа Струкула. Након удаје за Анрија, Марија де Медичи се суочава са разним противницима. У вртлогу страсти, богатства и моћи, издаће је неко од кога је то најмање очекивала.

 

Аутор интригантног бестселера Манипулатор, Јуси Адлер-Олсен ове године представиће нови роман ,,Селфи". Каква се веза крије између догађаја у прошлости и мистериозног убиства, читаоци ће имати прилику да сазнају у новом трилеру прослављеног аутора.

 

Након светских бестселера ,,Шаптач", ,,Ловац на душе", ,,Владар из сенке", ,,Дечак од стакла", ,,Ноћ ми те узима" и прошлогодишњег хита ,,Господар Сенки", стиже нови роман омиљеног писца трилера Доната Каризија ,,Човек из лавиринта" - који никога неће оставити равнодушним.

 

,,Под гримизним небом", аутора Марка Саливана, бестселер који обара рекорде на Амазону, доноси причу о невероватној храбрости у једном од најмрачнијих тренутака историје.

 

Која год да је ваша идеална доза инспирације, можете је пронаћи у издањима Вулкан издаваштва. Ови, и многи други наслови очекују вас на Сајму књига, зато не оклевајте дуго и изаберите свој омиљени. Времена је мало, а књига је пуно.

 

Нови хит у Вулканчићу: Приче за лаку ноћ за мале бунтовнице 2

 

После великог успеха првог дела, Вулканчић најављује наставак великог хита ,,Приче за лаку ноћ за мале бунтовнице 2". Нову врсту бајки, приче о 100 жена хероја коју ће обожавати девојчице широм света, потписују Елена Фавили и Франческа Кавало. Ово је неопходно штиво за сваку девојчицу како би одрасла с вером у себе и сазнањем да јој ништа није недостижно.

 

Наставак овог сензационалног бестселера Њујорк тајмса инспирише девојчице широм света да сањају велике снове, циљају више и боре се јаче. ,,Приче за лаку ноћ за мале бунтовнице 2" је нова збирка од стотину прича за лаку ноћ, које славе изванредне жене од Нефертити - до Бијонсе, Розалинд Френклин до Џ. К. Роулинг. Краљице и активисткиње, балерине и адвокатице, гусарке и компјутерске научнице, астронауткиње и изумитељке – запањујући спојеви који доносе узбудљив осећај да ништа није немогуће.

 

Јединствени наративни стил прича претвара сваку биографију у бајку, приказујући на чудесан начин дух јунакиња. Свака прича садржи и ликовни портрет хероине који употпуњује доживљај. Читајући ову књигу све жене света од 8-88 година моћи ће да се идентификују и науче много о достигнућима јунакиња које историја често занемарује.

 

Ауторке овог бестселера Њујорк тајмса, преведеног на више од четрдесет језика, Францеска Кавало и Елена Фавили одрасле су у Италији и оснивачице су медијске компаније ,,Тимбукту". Фавили је награђивана новинарка и предузетница у области медија, а Франческа, осим тога што је изванредна књижевница, бави се и позоришном режијом. До сада су објавиле 6 књига и то на енглеском, француском и италијанском језику. ,,Приче за лаку ноћ за мале бунтовнице 2" - о ванвременским женама које заслужују више медијске пажње, написале су са жељом да све девојке света постану сигурније у себе и следе своје циљеве.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2018 12:54

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани