A+ A A-

Отворена врата Института за уметничку игру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vrataИнститут за уметничку игру одржаће традиционална Отворених врата у суботу 20. октобра 2018. године, с почетком у 14 часова у Институту за уметничку игру, улица Булевар војводе Мишића 43. Београд.

 

Програм отворених врата је намењен свим заинтересованима који ће имати прилику да се упознају са програмом рада Института, упознају професоре, вежбају и друже се са студентима. Отворена врата су бесплатна за све заинтересоване.

 

Програм Класичног балета ће водити Бахрам Марипович Јулдашев, балет мајстор, педагог на Одсеку класичан балет у академској 2018/19. години у Институту за уметничку игру. Класичан балет почиње у 14.00 х у балетској Сали 307.

 

Програм Савремене игре ће водити Урша Рупник (Словенија) гостујући педагог на Одсеку савремена игра у академској 2018/19. у Институту за уметничку игру. Савремена игра почиње у 14.00 часова у балетској сали 214.

 

Пријаве за отворена врата се врше путем мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Пријава треба да садржи одсек за који се опредељујете (класичан балет или савремена игра), име и презиме, датум рођења, школа или факултет који похађате и контакт.

 

Бахрам Марипович Јулдашев, балет мајстор, педагог на Одсеку класичан балет у академској 2018/19. години у Институту за уметничку игру. Рођен у Ташкенту, школовао се у кореографској уметничкој школи у родном граду. Школовање је наставио у Москви у Руској Академији класичне игре - школи Бољшој театра, и на Конзерваторијуму Н. А. Римски Корсаков у Петровграду. Након специјализације на Факултету за кореографију добио је звање балет мајстора. Импозантну солистичку каријеру остваривао је играњем главних рола класичног и неокласичног балета у такорећи свим у свету познатим театрима, као што су: Позориште у Варшави, Истанбулу, Ташкенту, Петровграду, и на бројним гостовањима (Јужна Америка, Грчка, Холандија, Енглеска, Шкотска, Ирска…). Као педагог и балет мајстор радио је у Антверпену, Новом Саду, Бечу и Београду. На Конзерваторијуму у Братислави је професор игре по позиву. У Народном позоришту у Београду деловао је као гостујући педагог балета и балет мајстор од 2002. до 2004. године.

Урша Рупник (Словенија) педагог на Одсеку савремена у академској 2018/19. у Институту за уметничку игру. Дипломирала је Савремену игру и кореографију и Студије културе. Сарађивала је са Rosanom Hribar, Gregor Luštekom, Matjaž Faričem, Mašom Kagao Knez и другима. Као члан Балетског ансамбла Benko – Jamnikar – Križič – Rupnik остварује велики број плесних пројеката. У сарадњи с Лизом Шименц остварила пројекат Медуза (Мedusa), који је представљен публици у Београду, Берлину, Љубљани и Тубингену. Током последњих година асистира америчком плесачу, кореографу и педагогу Џо Алегаду (Joe Alegado), од 2011. године сарађује с Vienna International Dance Festival ImPuls Tanz а као плесач била је ангажована у оквиру плесне компаније Jolegado Dance Company.

 

У својој пракси користи Алегадо језик покрета (Alegado Movement Language), који карактерише употреба руку као инспирације и иницијатора језика покрета који истражује повезивање с унутрашњом енергијом тела и пројекцијом енергије ка споља. Уметнички је директор Studio of Free Dance Style’s Company у Љубљани. Као кореограф и предавач, сарађује са Универзитетом у Љубљани – Факултетом за образовање, Конзерваторијумом за музику и балет Љубљана, Факултетом за балет и Alma Mater Europaea – Академијом за плес Љубљана.

 

За сва додатна питања и информације позовите телефон Института за уметничку игру 011/4140-424.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 октобар 2018 23:36
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани