Logo
Одштампајте ову страницу

Регионални семинар o дигиталној комуникацији у музејима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hiepraktivnimuyeji8989898Национални комитет ICOM Србија, у сарадњи са Регионалном алијансом ICOM SEEи националним комитетима ICOM Македонија и ICOM Босна и Херцеговина, организује дводневни, регионални семинар на тему дигиталне комуникације у музејима који ће бити одржан 18. и 19. октобра у Заводу за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4, Београд).

 

Поред планиране обуке која ће обухватити унапређење видљивости музејских сајтова, креирање дигиталних садржаја и стратешко управљање друштвеним мрежама, предвиђено је и представљање реализованих програма, апликација и интернет презентација музеја из региона као примера добре праксе у циљу размене стечених знања и искустава.

 

Иако дигитални, онлине музеј није новина, подједнако у светским колико и у регионалним оквирима, истраживања показују да музеји не користе све предности дигиталне комуникације, па самим тим губе корак са можда најкритичнијом групом потенцијалних посетилаца – младом публиком.

 

Познавање алата дигиталне комуникације од изузетне је важности у процесу обавештавања и анимирања посетилаца који долазе из других земаља, као својеврсни посредник у развоју културног туризма. Истовремено, дигитални садржаји које музеј може понудити од великог су значаја за најразличитије профиле истраживача, поред несумњиве чињенице да су идеално средство за стално одржавање комуникације са најширомпубликом.

 

Знања која овај семинар пружа намењена су превасходно музејским и стручњацима из сродних установа који се активно баве маркетингом, ПР-ом, друштвеним мрежама, организацијом догађаја у циљу развоја, анимације и едукације публике.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2018 11:48
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015