Logo
Одштампајте ову страницу

Промоција књиге поезије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gvarenrius88888Промоција књиге поезије „Гребени од костију” Бориса Јовановића Кастела одржаће се у петак 19. октобра са пчетком у 20 часова у Центру лепих уметности Јована Колунџије (Установа Гварнериус).

О књизи ће говорити књижевнице Лаура Барна и Александра Грубор, прозаист Бранислав Банковић, уредница Слађана Белко и аутор. Кастелове стихове читаће глумац Александар Кецман а вече ће музичким наступом улепшати виолиста Лука Косановић.

 

Борис Јовановић Кастел добитник је светске Похвале за поезију Nosside 2011. која се додељује под покровитељством Светског поетског директоријума UNESCO у италијанском граду Ређо Калабрија. Уређивао је часопис за књижевност Овдје (2000-2003).

 

Есеје објављивао низ година у дневнику Побједа. Поезија му је превођен а на италијански, енглески, пољски, чешки, албански, мађарски, македонски, украјински и словеначки језик.

 

Заступљен је у Антологији светске поезије Nosside на италијанском језику, Антологији Медитеранске љубавне поезије од најстаријих времена до данас, Антологији савремене словенске поезије на словеначком језику, Антологији црногорске поезије на албанском језику, Антологији јужнословенске поезије Twoja chwila на пољском језику, двојезичној чешко-енглеској Антологији савремене словенске поезије Блудни коријени (2015) објављеној на Универзитету Палацког у Оломоуцу у Чешкој Републици која се изучава на многим универзитетима славистике у Европи и свету, у престижној Антологији медитеранске поезије Маре Маре у којој свака земља Медитерана има по једног представника чија поезија је објављена на италијанском и матерњем језику аутора, у Антологији црногорске поезије у украјинском часопису Всесвит из Кијева, антологијама црногорске поезије, антологијама поезије о вину, жени…

 

Изабран је у тридесет песника света учесника VI Светског фестивала поезије у Калкути (Индија) 2012. и 2014. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2018 12:25
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015