A+ A A-

Премијера представе „Спровод у Терезијенбургу“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sprovododooddoПремијера представе „Спровод у Терезијенбургу“ одржаће се 31. октобра са почетком у 20 часова у Битеф театру.

 

Представа „Спровод у Терезијенбургу“, настала према истоименој причи Мирослава Крлеже, евоцира атмосферу Аустроугарске пред њен крах и трага за одговорима на питања: зашто паметнији попушта, а глупљи побеђује и влада, некад и сад, у нашим крајевима изгледа увек, и како то да уметничка дела преживљавају, и чак су предмет дивљења, док се уметници и научници понижавају и вређају, мртви и живи сахрањују.

 

У овој трагикомичној музејској тури гледаоци ће моћи да се упознају са артефактима из области војне и политичке историје нашег поднебља, али и са интригантним детаљима из живота контроверзне Крлежине јунакиње и јунака. Осим тога, имаће прилику да искусе живот у великој заједници народа која се распада, учећи по коју реч на хрватском, мађарском, немачком или јапанском језику, као и да уживају у дегустацији средњеевропских вина и пројектовању сопственог животног креда и/или заставе.

 

Улоге тумаче Марија Бергам, Борис Кучов, Габор Месарош и Бојан Жирович, ауторка сценографије и костима је Олга Мрђеновић , музички сарадник Драшко Аџић, кореографкиња Анико Киш, драматуршкиње Исидора Милосављевић и Корнелија Голи, дизајнер светла Никола Завишић, сарадник за видео Мирољуб Владић. Драматизацију и режију потписује Анђелка Николић. Представа је настала као копродукција Битеф театра и Позоришта Дежо Костолањи из Суботице. Представа се реализује средствима града Београда.

 

Драматизација и режија: Анђелка Николић

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 октобар 2018 15:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани