Logo
Одштампајте ову страницу

Издавачка ризница породице Карић

Оцените овај чланак
(9 гласова)

sapasnjakafdfdfddfdfdf На протеклом 63. Међународном сајму књига у Београду Карић Фондација и издавачка кућа „Happy Planet“, у власништву Данице Карић, имале су неколико књижевних промоција: аутобиографско дело Михајла Пупина ,,Од пашњака до научењака", које би, како је предложено, требало да постане редовна лектира за средње школе, затим „Карићи – снага породице“, реиздање књиге ,,Срећна планета – рецепти за живот“, као и „Глобални шах. Руска партија“.

 

На овим промоцијама нових издања ове издавачке куће указано је да постоји много начина да покажете својој земљи колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. ,,Породица Карић је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, промоцију толеранције, суживота различитих нација, вероисповести, култура - не само у Србији већ и у региону и свету. И тако - готово четири деценије".

 

,,Карићи – снага породице"

 

,,Карићи - снага породице" је књига која говори о једној од најуспешнијих савремених српских породица. Она покушава сваком читаоцу да приближи вредности које су чувале и оснажиле породицу кроз веру, слогу, љубав, јединство и поверење, рекао је на промоцији новинар и публициста Миломир Марић, који је ову књигу приредио.

 

„Породица Карић је више метафора Србије него сто је конкретна породица. Кроз ову књигу може да се чита историја Србије. Кад су породице пропадале у Србији, кад су људи одлазили, незадовољни животом, породица Карић је успела да очува породичне вредности, снагу у најгорим временима“, рекао је Марић и напоменуо да књига може да буде основа и инспирација уметницима за неке будуће романе, ТВ серије, или можда филмове о породици Карић.

 

Миланка Карић, оснивач и дугодишња председница фондације Браћа Карић, нагласила је да је породица најсигурније место на свету и да стално треба тежити ка њеном окупљању и очувању и да је ова књига само је једна у низу које су планиране, а жеља породице је да буду и екранизоване.

 

„Ова књига је и роман о једној правој патријахалној традиционалној православној српској породици. Ту је прича свих нас како смо се развијали од рођења па надаље, Прича је веома интересантна, нема никакве политике, већ сага о Карићим - о њиховом детињству, како су одрастали, како су радили као мала деца и млади људи и како су на крају створили велику мултинационалну компанију која је међу топ сто на свету, истакла је Миланка Карић.

 

Према њеним речима, порука књиге је: породица је најсигурније место, основа, извориште, љубав и мала црква. „Ако се будете придржавали онога што права породица истинска даје, љубав, коју она носи, поштовање, пожртвовање, нећете залутати у овом посрнулом свету“, поручује Миланка Карић.

 

Да ово није само једна књига о породици, већ о историји српског народа сматра и Милоје Поповић Каваја бивши министар финансија дипломата и новинар. За њега је породица Карић основа и симбол успеха, на који би многи други могли да се угледају.


„Књига јесте једна хроника, али и један подсетник, једна поука, уџбеник за све оне који желе да виде у чему је тајна људског успеха. У овом случају то је нешто што је оригинално, јединствено а то је да једна таква породица из једног малог места на Косову и Метохији прерасте не само српске и балканске оквире него и светске и постане светска породица о којој можемо наћи пуно лепих података. Она представља симбол Србије и будућности, и једну основу на којој многи други могу да се угледају јер ми морамо рачунати на то да Србија мора да ухвати корак са светом, Европом и другим земљама са којима имамо традиционалне односе“, каже Поповић Каваја.

 

Драгомир Ј. Карић сматра да је породица светиња и да је треба ставити у епицентар свих збивања у појединачном животу. Он истиче да у Србији треба славити празник породице и да то буде најбитније славље, после крсне славе.

 

„Тужно је да у традицији српског народа имамо децу која не знају ко су им деда или баба, прадеда или прабака. То мора да се промени и да свака породица почне да мисли о својој прошлости да би могла да има светлу будућност“, истиче он.                                                  

  

 Реиздање књиге „Срећна планета – рецепти за живот“

 

                                                      dankakakakaka

 

 

Даница Карић је своју креативност испољила у шареној палети бојанки за одрасле, лексионима и свом новом модерном реиздању књиге „Срећна планета – рецепти за живот“, која је већ одавно хит међу читаоцима.

 

Иако су њене бојанке биле некада намењене само деци, сада су постале популарне и међу одраслима, тренутно су хит у свету и начин да се човек опусти, нешто попут антистрес технике.

 

Бојанка „Врт ума“ је доступна у три издања - „Лептири и птице“, „Индијско лето“ и „Цвеће и дрвеће“, и све су двојезичне. Сваки купац, уз њих на поклон добија и бојице.

 

„Ово су бојанке за одрасле. Правили смо их само за децу, међутим увидели смо да су тренд у свету и бојанке за одрасле и да су одличан начин да се човек опусти, анистрес техника. Унутра на енлеском и на спрком имате мали текст о томе како да користите ову бојанку, после се ређају лепи цртежи са разним техникама. Нису сви исти, ми смо то направили тако за разне људе, јер није свачији мозак исти“, каже Даница.

 

У понуди су поред бојанке и лексикони за децу под називом ,,Мој први лексикон" и ,,Лексикон мога живота", намењен свима онима који су у души и даље деца. Уз њих, одрасли ће схватити ко су и шта су данас, а када се врате пар година уназад видеће колико су се променили и какве су особе постали.

 

Ауторка Даница Карић је припремила и доста ствари за разоноду као што су карте за играње које је лично исцртала и исписала, али и популарне и инспиративне картице које се могу купити засебно.

 

Картице су се добијале као поклон уз књигу „Рецепти за срећан живот“, која је на сајму промовисана у виду реиздања, доступнијег читаоцима.

 

„Последње реиздање је прилагођено томе да може да га купи сваки читаоц, унутра су моје мале животне филозофије, идеје за декор и и на крају рецепти који су сви вегански и посни“, каже Даница.

 

Оригинално издање књиге „Рецепти за срећан живот“ има своје предности. Уз њега се добијају два ЦД-а џез музике, чији је аутор, такође Даница Карић, као и бројанице.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 новембар 2018 08:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015