Logo
Одштампајте ову страницу

Прослава празника Ханука

Оцените овај чланак
(1 Глас)

imghanukaЈеврејски центар "Хабад Србија" приредио је синоћ прославу празника Ханука у београдском хотелу "Хилтон".

 

Свечаности су присуствовали амбасадорка Израела у Београду Алона Фишер Кам, министар у Влади Републике Србије Ненад Поповић, представници јеврејске заједнице и бројни гости.

 

Подсећајући на симболику празника Ханука, амбасадорка Израела истакла је да он носи универзалну поруку блиску свим људима - о победи добра над злом и светлости над тамом.

 

Рабин Хабад центра Јехошуа Каминецки рекао је да је основна порука јеврејског празника светлости да није довољно запалити свеће код куће, већ да људи морају осветлити околину и од себе дати светло другима.

 

"Давање је укус живота - што више дајемо, више узимамо за себе. Тако чинимо свет бољим местом", казао је Каминецки.

 

                                     dkdkfjkdfkdf

 

У складу са традиционалним обичајем трећег дана Хануке, три свеће на свећњаку Ханукији упалили су представници јеврејске заједнице, док је четврту, централну, упалио министар Ненад Поповић честитајући празник присутним гостима.

 

Осмодневна прослава Хануке, једног од најрадоснијих јеврејских празника, почела је ове године 2. децембра. Јевреји широм света обележавају празник светлости и слободе у знак сећања на победоносни устанак из 164. године пре нове ере, када су након трогодишњих борби против снага хеленистичког вође Антиоха ИВ успели да поврате и поново освештају јерусалимски Храм.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 децембар 2018 13:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015