Logo
Одштампајте ову страницу

Кустендорф 2019 од 11. до 16. јануара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kusentenodrorrvДванаести Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф одржаће се од 11. до 16. јануара на Мећавнику, на Мокрој Гори. Фестивал чији је оснивач и уметнички директор Емир Кустурица као и претходних година биће посвећен младим филмским ствараоцима и светски прослављеним ауторима.

 

Од оснивања 2007. до сада, кроз Кустендорф су прошли бројни млади уметници који већ годинама остављају значајан ауторски траг на филмској сцени што најбоље сведочи да се циљ овог фестивала, развој ауторског филма и подршка младим талентованим редитељима, из године у годину све више остварујe. Главна награда фестивала, златно јаје, на претходном, Једанаестом Кустендорфу, додељена је филму „Бомбона“, палестинског режисера Ракана Мајасија. Сребрно јаје уручено је филму „Петнаест“ у режији Самеха Алаа, док је бронзано јаје додељено филму „Лумен“, Николе Вучинића. На прошлогодишњем фестивалу биле су додељене и две специјалне награде филмовима „Шанел“, Умберта Ваљеха, као и филму „Вртешка“ у режији Руслана Братова. Добитник награде за најбољу фотографију „Вилко Филач“ био је Пјотр Павлус за филм „Стварно је екстра“.

 

Награда за будуће стваралаштво, односно награда „Дрво живота“ прошле године уручена је једном од најзначајнијих глумаца српског филма, Александру Берчеку.

 

Кустендорф је један од ретких фестивала на свету на коме је на сваком кораку видљива размена енергије младих и искусних уметника. Еминентни гости међу којима су Лав Дијаз, Паоло Сорентино, Рубен Естлунд, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одијар, Џим Џармуш, Одри Тату, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Беренис Бежо и многи други, до сада су били гости Кустендорфа.

 

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф 2019 угостиће прослављене ауторе, глумце и музичаре као и бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из целог света и друге еминентне госте из света филма.

 

Позивамо представнике медија који желе да испрате фестивал да поднесу захтеве за акредитовање најкасније до 20.12.2018. Формулар за акредитовање можете преузети из прилога.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 децембар 2018 14:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015