Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатан програм "Боје Африке – креативне радионице и изложба радова"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

starijiБесплатан програм "Боје африке – креативне радионице и изложба радова" осмишљен је за средњошколце и укључује предавања и радионице које на интересантан начин приближавају предмете из музејских збирки, као и технике њихове израде.

 

Радионице ће се одржавати у две групе, у јануару и фебруару 2019. године.

 

Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима (од 10 до 14 часова) савладати: технику осликавања платна (Група 1 – од 2. до 6. јануара) и технику израде накита (Група 2 – од 4. до 8. фебруара).

 

Завршни део програма одржаће се 9. фебруара 2019. када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова у простору Музеја. Свечано отварање изложбе радова средњошколаца, као и додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 10. фебруара у 14 часова.

 

Радионице и предавања осмишљавају и воде: Марија Милош, Милица Јосимов и Милица Наумов (кустоси МАУ).

 

У прилогу достављамо пратећи визуелни материјал за програм "Боје Aфрике – креативне радионице и изложба радова", а више података о условима пријављивања, може се наћи на сајту Музеја.

 

„МАУ за све, сви у МАУ“ је назив посебног бесплатног програма којим Музеј подстиче интеграцију и активно учешће старијих особа. Сваког првог четвртка у месецу, у термину 10-12 часова, током целе године, кустоси Музеја су ту да кроз разноврсне програме приближе сталну поставку, тематске изложбе, различите области афричке уметности и културе, али и историјат самог музеја и његових оснивача.

 

Двочасовни програм укључује презентације, вођења кроз поставке и креативне радионице, а ове године биће обрађене теме попут: израде афричког накита, упознавања са орнаментима у западноафричкој уметности, моделовања традиционалне посуде, сликање на платну по узору на различите афричке мотиве, и многе друге теме.

 

У прилогу достављамо пратећи визуелни материјал за програм "МАУ за све, сви у МАУ", а више података о програму, може се наћи на сајту Музеја.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015