Logo
Одштампајте ову страницу

Млади кувари из Србије освојили сребро у Луксембургу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

juniorchiefМлади кувари, представници Junior Chefs Cluba Србије, освојили су сребрну медаљу на највећем светском кулинарском такмичењу 2018 Villeroy & Boch Culinary World Cup, у Луксембургу.

 

Најпрестижније кулинарско такмичење на свету одржава се тринаести пут за редом, од 22. до 28. новембра, под покровитељством Светске асоцијације кувара.

 

Као једини екипни представник из Србије, у категорији регионалних тимова, такмичио се тим младих кувара из Junior Chefs Cluba, који је освајањем сребрне медаље постигао до сада највећи успех Србије на овом светском такмичењу. Јуниорска селекција Србије у саставу Јован Мијушковић, Александра Сарић, Филип Ковачевић, Иван Чимбуровић, Тијана Пешић, а којима су асистирали Јован Томовић, Урош Болић, Марко Комадина и Алекса Сушић, освојила је сребро у изузетно јакој конкуренцији од 75 земаља света.

 

Српски тим представио се изложбеним тимским радом у форми хладног стола, састављеног из две категорије –Pastry art” и „Culinary Art“ – са укупно 5 различитих секција. Кроз све ово било је потребно показати различите технике кувања, али и технике обликовања, сервирања и композиција хране.

 

„Младе колеге још једном су показале изузетан таленат, труд, професионализам који поседују и сребрном медаљом унапредили претходни успех, на највећем и најзначајнијем светском кулинарском надметању. Изузетно сам поносан на све што су постигли и показали пред врло захтевним и строгим жиријем, и са посебним еланом ишчекујем следеће заједничке подухвате и креативне изазове пред нама“, изјавио је Председник Junior Chefs Cluba Србије, Никола Бишевац.

 

                         fotootototo

 

Колико рада, времена и труда је било неопходно уложити у овај изузетан успех говори и чињеница да се јуниорски тим кувара за ово такмичење припремао пуне две године, од завршетка претходне Олимпијаде, док су активни тренинзи трајали последњих годину дана. Током тог периода METRO HoReCa Центар био је место где је такмичарски тим провео приближно 480 сати активног кувања и тренирања са својим инструкторима и менторима.

 

Огроман креативни потенцијал који млади српски кувари окупљени око Junior Chefs Cluba имају, поред МЕТРО-а подржали су и други партнери –McCain, Kotanyi и Gastromaster, а недавно су се и сви заједно окупили на Генералној проби одржаној у резиденцији Амбасаде Канаде у Србији, када су српском тиму пожелели срећан пут и успех.

 

За 5 дана колико траје шампионат представили су се талентовани кулинарски тимови, са својим визијама иновација и трендова у гастрономији и бројним оригиналним идејама. Такмичење промовише друштвену, културну и економску улогу угоститељског сектора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 децембар 2018 15:33
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015