Logo
Одштампајте ову страницу

Нови албум прослављеног виолинисте Немање Радуловића

Оцените овај чланак
(0 гласова)

dojcegamofonaaaaaaaПрослављени виолиниста Немања Радуловић, представља своје десето дискографско издање које је припремао више од две године.

 

Како је и сам Немања објаснио, за њега је све на овом издању бајка – репертоар, музичари, места на којима су снимали, сви људи који су радили на овом пројекту. На издању су дела јерменског композитора Хачатурјана, као и “Шехерезада” у сјајном аранжману Александра Седлара. Иначе, ту верзију је београдска публика имала прилику ексклузивно да чује почетком године на Коларцу.

 

“Ова верзија је веома драгоцена за мене због радног процеса са Седларом и “Доубле Сенс-ом”. Свих 16 музичара били су укључени и врло креативни са идејама. Седлар је композитор, аранжер, али и перкусиониста на овом албуму. Његов начин стварања музике је безвременски, интелигентан, пун живота, без граница. На албуму су још два његова дела, у оријенталном и традиционалном стилу: “Савчо 3” и “Турска”, изјавио је Немања.

 

“Албум се зове “Баïка”, баш на нашем језику, зато што за мене бајка има више значења – то је прича, имагинација, сарадња са људима које поштујем и које волим. А и сама музика је бајковита! Хачатурјанов концерт апсолутно може да се стави у неку дечју причу или да се направи филм са том музиком. Сећам се да сам у детињству волео да гледам руске бајке, које су се емитовале на РТС-у. Сећам се “Снежне краљице“, прокоментарисао је Немања.

 

 Песму можеш преузети и преслушати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 26 децембар 2018 12:11
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015