Logo
Одштампајте ову страницу

Филм који отвара ФЕСТ рекордер са 10 номинација за Оскара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

favouriteeeeeНакон вишемесечних спекулација, коначно су објављене званичне номинације за Оскара. Церемонија доделе награда биће одржана 24. фебруара, другог дана ФЕСТ-а, на коме можете погледати неке од филмова који су се нашли у конкуренцији за престижне златне статуете.

 

Филм који отвара ФЕСТ, Миљеница (The Favourite), апсолутни је рекордер са чак 10 номинација, и то у следећим категоријама: најбољи филм, режија (Јоргос Лантимос), оригинални сценарио (Дебора Дејвис и Тони Мекнамара), главна женска улога (Оливија Колман), споредна женска улога (Рејчел Вајс и Ема Стоун), монтажа, камера, костим, сценографија. Миљеница се приказује у програму ФЕСТ 47 ГАЛА, у оквиру кога се налази и други филм по броју номинација - Потпредседник (Вице) са чак осам: најбољи филм, најбољи редитељ (Адам Мекеј), најбољи сценарио (Адам Мекеј), најбољи глумац (Кристијан Бејл), најбоља споредна глумица (Ејми Адамс), најбољи споредни глумац (Сем Роквел), најбоља шминка и најбоља монтажа.

 

ФЕСТ 47 ГАЛА приказаће и два филма која носе изузетне глумице чији је труд препознала и Академија- Глен Клоуз номинована је за најбољу глумицу у остварењу Жена (Тhe Wife), а Реџина Кинг за најбољу споредну глумицу у филму Шапат улице (Иф Беале стреет цоулд талк). За исти филм, Бери Џенкинс понео је номинацију за најбољи адаптирани сценарио, а Николас Брител за најбољу музику.

 

У оквиру програма ФЕСТ 47 приказује се филм Зелена књига (Green book), номинован за најбољи филм, оригинални сценарио (Питер Фарели, Ник Валелонга, Брајан Кири), најбољег глумца (Виго Мортенсен), најбољег споредног глумца (Махершала Али), и најбољу монтажу. У истој селекцији приказује се и филм Павела Павликовског, Хладни рат (Cold war), који је номинован за најбољу режију, камеру, али и најбољи страни филм.

 

Либански филм Капернаум редитељке Надин Лабаки такође је у трци за најбољи филм ван енглеског говорног подручја, а на ФЕСТ-у се надмеће за једну од награда у Главном такмичарском програму.

 

У категорији најбољег анимираног филма нашао се јапански Мираи који ће бити приказан у оквиру ФЕСТ-а за младе.

 

Пол Шрејдер номинован је за најбољи оригинални сценарио филма Искушеник (Фирст реформед), чији је квалитет препознао и жири 46. ФЕСТ-а који га је прошле године наградио за најбољу режију у Главном такмичарском програму.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2019 15:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015