Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција о одговорном образовању

Оцените овај чланак
(1 Глас)

scinetissssУ Београду се током фебруара одржава конференција која се бави унапређењем наставе природних наука, технологије, инжењерства и математике.

 

Међународна конференција „Ка одговорном СТЕМ образовању” одржава се 22. и 23. фебруара, у Хотелу Зира, у Београду. Ова конференција посвећена је настави тзв. СТЕМ предмета, односно природних наука, технологије, инжењерства и математике (енг. СТЕМ: science, technology, engineering and mathemtics), а одржава се у оквиру пројекта Scientix.

 

На дводневном догађају учесници ће имати прилику да чују бројне домаће и стране предаваче и да учествују у разноврсним СТЕМ радионицама. Конференција покрива широк дијапазон тема и представља пројекте и СТЕМ иницијативе из области формалног и неформалног научног образовања. Уз ово, осмишљена је као платформа за размену информација и идеја за практичну примену различитих пројеката у настави СТЕМ предмета, као и за припрему пројектних апликација и других видова повезивања и умрежавања професионалаца из области образовања.

 

Фебруарска конференција је, уз све наведене теме, посвећена достизању циљева пројекта Сциентиџ, а то су развој СТЕМ дисциплина и компетентности, пружање подршке за наставу СТЕМ предмета, развој онлајн ресурса, као и организовање курсева, вебинара и других догађаја.

 

Од 2017. године, када је Центар постао национална контакт тачка Сциентиџ-а за Србију, одржано је око 50 разноврсних програма широм земље, на којима се, заједно са Сциентиџ амбасадорима, ради на ширењу свести о значају и релевантности СТЕМ дисциплина у савременом образовању, као и на представљању могућности које Сциентиџ пружа за унапређење наставе.

 

Сциентиџ амбасадори, међу којима је и 28 наставника из целе Србије, већ годинама раде на преношењу својих искустава са овим европским пројектом, као и на подстицању других наставника да се укључе у заједницу и допринесу својим искуством, знањем и активностима.

 

Пријаве за конференцију су отворене на ОВОМ линку, закључно са 7. фебруаром, у 12 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 јануар 2019 12:39
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015