Logo
Одштампајте ову страницу

Одржана промоција књиге за децу Николе Ђуричка

Оцените овај чланак
(0 гласова)

djurickodfdfdfdУ присуству великог броја новинара и пријатеља, одржана је промоција књиге за децу Николе Ђуричка под називом Догодовштине једног Џонија у књижари Вулкан КЦБ. Специјални гости промоције били су ђаци ОШ Старина Новак, а о књизи је, осим аутора, говорила и Бранка Јосиповић, уредница Вулкан издаваштва.

 

Из дана у дан, из године у годину, причајући приче својој деци Нађи и Ђорђу, аутор је стварао читав један нови свет, различит од оног о ком смо навикли да читамо и слушамо. Баш због тога су ове приче тако посебне и необичне, истиче уредница Бранка Јосиповић. У свету нашироко познатих бајки о принцезама и принчевима, вилама и вилењацима, витезовима и самурајима, мало је прича попут ових које ће на дечјем лицу измамити широке осмехе. Још мање оних које ће тај осмех задржати од прве до последње странице, па чак и касније када се само помену. Бранка додаје да, ова збирка кратких хумористичних прича заправо и има један једини циљ – да развуче што веће осмехе на дечјим лицима и да их што дуже сачува.

 

 

Николу сви знамо као изванредног глумца са више од четрдесет филмова, телевизијских серија, позоришних представа. Нове генерације ће га упознати и као писца, чија ће књига многима улепшати детињство.

 

Догодовштине једног Џонија, збирка од преко тридесет духовитих, забавних прича, уједно је и првенац нашег познатог глумца. За галерију фантастичних комичних ликова задужен је чувени илустратор Тихомир Челановић, подсећа аутор и истиче да је књига намењена како млађим, тако и старијим школарцима. Посебно су занимљива поглавља на крају која мотивишу дете да само измашта своју причу налик онима у књизи.

 

После представљања збирке, ђаци ОШ Старина Новак имали су прилику да поразговарају са аутором и добију одговоре на сва питања која интригирају дечју машту. Књигу су прочитали с одушевљењем и задали аутору тежак задатак - да их што пре поново обрадује неким новим насловом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 фебруар 2019 14:30
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015