Logo
Одштампајте ову страницу

Повратак Петра Божовића у Народно позориште

Оцените овај чланак
(1 Глас)

djfkdjfkdjfkdfjdkfkБард српског театара и некадашњи првак Драме Народног позоришта у Београду Петар Божовић, поново ће заиграти на сцени своје некадашње Куће, после двеипо деценије.

 

Публика ће имати прилику да овог великана српског глумишта види као Ахмеда, у представи „Хасанагиница“ Љубомира Симовића, у режији Јагоша Марковића, која је на репертоару 2. фебруара 2019. године на Сцени „Раша Плаовић“.

 

Петар Божовић је био члан Националног театра од 1. септембра 1984. до 1. фебруара 1994. године и одиграо је низ значајних улога : Аписа у представи „Апис“ Миодрага Илића, у режији Дејана Мијача, Заратустру у престави „Тако је говорио Заратустра“ Фридриха Ничеа, у режији Нађе Јањетовић, Фердинанда у представи „Војвоткиња од Малфија“ Џона Вебстера, у режији Иване Вујић, Јалмара Екдала у престави „Дивља патка“ Хенрика Ибзена, у режији Николе Јевтића и Белу Куна и Комесара у представи „Конфитеор“ Слободана Шнајдера, у режији Јанеза Пипана.

 

Божовић ће у представи „Хасанагиница“ заменити недавно преминулог глумца Предрага Ејдуса.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 фебруар 2019 12:49
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015