Logo
Одштампајте ову страницу

Kонцерт италијанске пијанисткиње на Коларцу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

celetiПозната италијанска пијанисткиња и композитор, Алесандра Челети, одржаће концерт у Београду, 25. фебруара у Музичкој галерији Коларца (Студентски трг бр. 5).

Она ће извести композиције чији су аутори Erik Satie и Gurdjieff/De Hartmann,, као и неколико дела чији је она аутор.

 

Улаз је слободан, али је број места ограничен тако да се присуство концерту може обезбедити пријављивањем на сајту Италијанског института за културу у Београду.

 

Концерт се одржава у Србији као део бројних културних, научних и економских манифестација поводом обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа између Италије и Србије и 10 година од успостављања стратешког партнерства између Рима и Београда.

 

Челети је представница авангарде у класичној музици, позната по извођењима дела аутора међу којима су: Erik Satie, Claude Debussy, Maurice Ravel, Baldassarre Galuppi, Gurdjieff / De Hartmann, John Cage и други. Наступала је широм света, у земљама Европе, Африке, Азије и Америке. Позната је и по свом концертном перформансу широм Италије “Пиано пиано на путу”, чиме је организовала бесплатне путујуће концерте на позорници на камиону. Необична турнеја у којој емоције једне уметнице и њен клавир прелазе хиљаде километара и где она свира на прелепим местима у скривеним деловима Италије, постала је део документарног филма који је освојио и неколико награда на фестивалима.

 

У Београду Алесандра Челети ће представити и свој материјал са албума који излази на винилу, под називом #cellettiblue.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2019 15:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015