Кућа Добрих Вести

Login

За викенд финале "Школске лиге Новог Сада у бициклизму"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

bk-logo-uvodnaФинална трка Школске лиге Новог Сада у бициклизму” одржаће се у суботу 14. априла у Новом Саду. Ово масовно такмичење ђака већ четврту годину за
редом организује Бициклистички клуб “Нови Сад”, под слоганом “Бициклизам у школама”.

- Ова акција је плод одличне сарадње са новосадским основним школама и ресорним градским секратаријатима и показало се, као и ранијих година да је
овакав вид популаризације бициклизма, али и обуке ђака за вожњу у условима градског саобраћаја изузетено користан – каже председник БК Нови Сад Немања Вајс.

- Одржали смо и предавања по школама уместо часова физичког васпитања а предавачи су били Немања Сомборац, Едуард Жупан и Бранимир Сабљак. Упоредо смо организовали и тестирања школске деце и откривање талената. После предавања, ђаци су се укључили у систем такмичења “Школске лиге”
и возили су трке у Железничком парку код железничке станице у Новом Саду.

Покровитељи “Школске лиге Новог Сада у бициклизму” су Градска управа за спорт и омладину и покрајински Секретаријат за образовање, спорт и омладину.

Спонзори школске лиге су фирма Салкано, Паркинг сервис Нови Сад, Минаква, Гимнас, сви учесници морају да буду прописно опремљени и да носе кациге.

У дrугој трци најбољи су били - девојчице, пети и шести разред:

1. Аљона Острoухова (ОШ „Вук Караџић),

2. Катарина Гајинов (ОШ „Прва војвођанска бригада“),

3. Љиљана Перишић (ОШ „Доситеј Обрадовић“).

Дечаци, пети и шести разреди:

1. Петар Љубојевић,

2. Никола Зековић (обојица ОШ “Прва војвођанска бригада”),

3. Алекса Гатарић (ОШ “Коста Трифковић”).

Девојчице, седми и осми разреди:

1. Катарина Ђурица (ОШ “Вук Караџић”),

2.Маша Купрешанин (ОШ “Иван Гундулић”).

Дечаци, седми и осми разреди:

1. Драган Гатарић (ОШ “Душан Радовић”),

2. Милан Шербан (ОШ “Прва војвођанска бригада”),

3. Ненад Гријаковић (ОШ “Вук Караџић”).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 12:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија