Logo
Одштампајте ову страницу

Европски Фејсбук фестивал 9. и 10. марта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

eufestivallllllllЕвропски Фејсбук песнички фестивал ће десети пут бити одржан 9. и 10. марта на Новосадском сајму, у оквиру Међународног сајма књига, у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма.

 

Европски Фејсбук песнички фестивал окупља песнике који своје стваралаштво представљају на Фејсбуку са циљем да виртуелну песничку комуникацију претвори у стварну њиховим окупљањем на Новосадском сајму.

 

За учешће на фестивалу и на конкурс за награду пријавило се око 490 песника из 29 земља света.

 

Око 130 учесника је потврдило свој долазак на фестивал, док ће остали песници учествовати постављањем својих песама на зиду Фејсбук странице фестивала.

 

Првостепени жири, који чине победници претходних девет издања фестивала, одлучује о одабиру песама за ужи избор за награду.

 

Другостепени жири, на челу са Симоном Грабовцем, одлучује о добитнику награде која је објављивање самосталне збирке песама, док ће песме које уђу у ужи избор бити објављене у посебној заједничкој књизи.

 

Првостепени жири ће одлуку о ужем избору донети до 1. јуна, а другостепени ће своју одлуку саопштити на манифестацији „Песничка република“, која се одржава у новембру у Банатском културном центру у Новом Милошеву.

 

Чланови првостепеног жирија су Бранка Кораћ (Холандија), Јелена Ћи­рић (Чешка), Митко Го­гов (Ма­кедонија), Богданка Ракић (Не­ма­чка), Менсур Ћатић (БИХ), Борис Лазић (Француска), Игор Трпчески (Македонија), Тодора Шкоро (Србија), Александра Лутхандер (Шведска), Тони Пердић (Србија), Мариана Кунбар (Израел), Катарина Моснак Багљаш (Словачка), Златко Краљић (Словенија), Ненад Трајковић (Србија).

 

Чланови другостепеног жирија су Симон Грабовац (председник), др Зоран Ђерић, Фрања Петриновић, Горан Ибрајтер и Радован Влаховић.

 

Сви песници својим учешћем стичу право да постану држављани „Песничке републике“ и добију пасош.

 

Песничка република, основана 26. новембра 2016. године у Банатском културном центру у Новом Милошеву и проистекла је из Европског Фејсбук песничког фестивала.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 март 2019 18:16
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015