Кућа Добрих Вести

Login

Фанк певачица Ник Вест у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nikvdststetАмеричка фанк басисткиња, певачица и текстописац, тридесетогодишња Ник Вест, наступиће 26. марта, као други извођач пролећног дела сезоне Musiciology Barcaffe Sessions, у београдском клубу Bitefartcafe.

 

Ник Вест је талентована басисткиња и виртуоз 21. века, којој не недостају ни музицка креативност, ни сценски покрет. Специфична је по „цироки” фризури која је, симболицно – баш у облику бас кљуца. Уз биографију која укљуцује рад са продукцијом Квинси Џонс, Принсом, Џоном Мејером, Мејси Греј, Дејвом Стјуартом из групе Јуритмикс, и многим другима, Ник Вест је много више од само још једног лепог лица.

 

Њене колеге музичари, критичари и публика, сматрају је за једног од најистакнутијих представника нове фанк сцене и за наследницу легендарног Принса, чија је штићеница била и са којим је својевремено жута штампа доводила у везу.

 

Познати музички новинар Алек Хендерсон је у магазину „Billboard" описао ову талентовану басисткињу као једну од ретких уметника 21. века којем не недостају ни музицке идеје ни виртуозитет и који савршено познаје свој инструмент.

 

Приликом једног интервјуа који је дала за портал „Guestlist“, Ник Вест је на питање „Шта би урадила да свет уциниш бољим?“ одговорила: „Мислим да већ то и радим. Управо тиме што сам своја, што стварам чисту и забавну музику, што наступам уживо. Тиме што другима пружам искуство и инспирацију. Мењање света почиње тиме што свако даје свој удео“.

 

Уз све то, Ник Вест је покренула кампању „Queens of strings“ која проналази талентоване девојке и помаже њихову музичку едукацију.

 

Њен таленат је окупирао пажњу и Стивена Тајлера и Ленија Кревица, којима је Ник Вест постала један од омиљених младих аутора и сценских личности. „Осетио сам енергију те девојке већ први пут када сам био у истој просторији са њом – знао сам да је нешто посебно”, рекао је Тајлер.

 

За оне који не знају како звучи Ник Вест послушајте видео у наставку:

 

 

Њене фотографије биле су на насловним странама „Bass Musician Magazine“, „Bass Player“, „Bass Quarterly“ (Немачка) и „Bass Magazine“ (Јапан). Била је један од првих музицара који су свирали на првом шестожицаном „Фендер“ басу, а заштитно је лице њихове нове линије бас гитара „Dimension Bass“ (у чијем је развоју и учествовала), као и бас појачала „Black Beauty“ компаније SWR. Фотографију која промовише тај производ, одабрао је лично Маркус Милер.

 

Musiciology Barcaffe Sessions, је јединствени концепт музицког фестивала који у Србију доводи неке од највиртуознијих светски признатих музицара јазз, функ, блус, соул, worldmusic и r’n’b праваца.

 

Београдска публика имаће прилике да у наредном периоду присуствује и концерту Матије Дедића и Мануа Кацеа, као и бенда Снарки Папи цијим се концертом на Калемегдану завршава пролећна сезона концертног серијала Musicology Barcaffè Sessions.

 

Карте за концерте могу се купити онлајн и на продајним местима DDTickets или Tickets.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 март 2019 22:54

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија