Logo
Одштампајте ову страницу

Интернационални фестивал хармонике – MehFest 2019

Оцените овај чланак
(1 Глас)

menfestiffdfdfdНа Новом Београду, од 12. до 14. априла 2019. године, биће одржан 7. Интернационални фестивал хармонике – MehFest 2019.

 

Овогодишњи MehFest 2019. ће се одржати у просторијама Универзитета Мегатренд на Новом Београду од 12. до 14. априла 2019. године и дочекаће преко 4.000 талентованих музичара и љубитеља музике разних националности.

 

Отварање фестивала, са почетком у 19 часова, 12. априла у великом амфитеатру Мегатренда, обележиће немачки дуо Андреас и Франк Небл са хармоником и кларинетом.

 

Други дан фестивала, у 8:30 часова, музичари разних старосних доба имају могућност да учествују у такмичењу где могу да покажу своју вештину свирања. У оквиру овог такмичења постоје категорије класичне и варијете музике, а такмичарске дисциплине су: хармоника соло, камерна музика и оркестар хармоника.

 

Такмичења су јавна, а стручни жири састављен од еминентних професора из Србије и иностранства.

 

У 19 часова истог дана, биће одржана промоција књиге “Конструкција и акустика савремене концертне музике” др Љубомира Лукића којом се завршава други дан 7. Интернационалног фестивала хармонике.

 

У недељу, 14. априла, последњи је дан овогодишњег MehFest 2019. Завршни дан ће почети у 8:30 часова када ће се наставити такмичарски програм. Најбоље и најуспешније такмичаре жири ће наградити током затварања фестивала у 19 часова. Затварање ће обележити и завршни концерт.

 

Организатори позивају све заљубљенике у звук хармонике да посете MehFest2019.

 

За више информација, посетите: www.harmonika.rs и www.mehfest.rs.

 

 

Извор: Penzin.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 април 2019 12:33
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015