Logo
Одштампајте ову страницу

Савамалске културне свечаности у Педагошком музеју

Оцените овај чланак
(1 Глас)

savamalasvecanaostiМултидисциплинарна културна манифестација „Савамала у гостима“ (гостујући програм фестивала „Манаково културно лето“) биће одржан у Педагошком музеју Србије (Узун Миркова 14) од 19-21.априла 2019. године.

 

Оживљавајући Београд с краја 19.века ова манифестација понудиће сваког дана по два „романтичарска“ културно-едукативна програма (од 18 и 20 сати): од оперских арија, преко поетски вечери, па све до поп-роцк хорског наступа.

 

Програм почиње пројекцијом документарно-играног филма „Бекство“, нишког аутора Миодрага Мише Игњатовића. Филм приказује сведочења људи који се као духови враћају у злогласни Нишки логор након више од 70 година и говоре о данима проведеним у њему, као и планирању беквстваи периоду након тога. Уз помоћ мнадих нишких глумаца многе сцене су уверљиво реконструисане и чине документарна сведочења живописнијим...

 

У оквиру музичког програма публика ће имати прилику да слуша Ђуру и Морнаре у до сада невиђеном наступу под називом „Поезија која се пева“, док љубитељи класичне музике уживаће у наступу триа „Артиум“ који ће изводити композиције домаћих аутора, као и обраде најпознатији етно нумера. Посебно занимљив биће програм поп-рок хора Jet clock који ће изводити највеће светске хитове поп, роцк и диско музике из 80-тих.

 

„Театар на Ђумруку“ (позоришни програм манифестације) понудиће представу „Улица црвених вењера“, редитеља Јована Љубеновића, а у извођењу глумице Марије Масал. Прича о тешким временима и судбинама жена на Балкану на невероватан комичан начин. У истом програму наступиће и Вицо Дардић који ће у оквиру своје „Поетске симфоније“ говорити стихове четири Бранка (Миљковића, Радичевића, В.Радичевића и Ћопића).

 

Манифестацију организују Танграм центар и Педагошки музеј Србије уз подршку Секретаријата за културну Београда. Цена улазнице за сваки програм је 300 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 април 2019 14:56
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015