Logo
Одштампајте ову страницу

Изложба „Сликати природом“ у Галерији Прогрес

Оцените овај чланак
(1 Глас)

4545Изложба слика великог формата „Сликати природом“, једног од најзначајнијих савремених српских аутора, проф. Ђорђа Станојевића отворена је у Галерији ПРОГРЕС до 14.маја.

 

Њеним отварањем означен је и почетак рада нове културно-уметничке иницијативе Кварт Belgrade Waterfront, чији ће ликовни сегмент бити реализован у сарадњи са галеријом Штаб и галеријом Прозор.

 

Јединствени однос природе, уметности и човека приказан на платну осликава Станојевићево опредељење – да ствара уметност у хармонији са животом природе.

 

„Процес настанка уметничког дела поистовећује се са природним процесом, стварајући један потпуно нови културни модел и идентичан је природном процесу настанка живота - непредвидив је и последица је великог труда”, истиче сликар.

 

Изложба дела проф. Ђорђа Станојевића прво је у низу уметничких збивања која ће бити организована под окриљем КВАРТА Belgrade Waterfront. Реч је о новој културно-уметничкој иницијативи која подржава развој домаћег стваралаштва и креативне продукције. Поред уметничких конкурса, програм ће обухватити сарадњу са етаблираним, али и уметницима у успону, у виду уметничких конкурса, изложби, скулптурних приказа, концерата, позоришних представа, модних ревија и радионица.

 

Циљ КВАРТА Belgrade Waterfront је да подржи српску савремену уметничку сцену, али и да створи нове прилике и простор за креативно изражавање. Као један од будућих носилаца креативне енергије у Београду, програм ће окупљати сликаре, дизајнере, музичаре, глумце, плесаче и бројне друге уметнике и иноваторе, чији рад ће представљати синергију са новом градском области на обали Саве.

 

Отварање изложбе „Сликати природом“ биће употпуњено музичким бравурама пијанисте Николе Кашаша, као и нашег најпознатијег џез пијанисте Ивана Алексијевића. Они ће софистицирану атмосферу додатно улепшати делима Сатија, Дебисија, Шопена, али и звуцима етно џеза и амбијенталне музике.

 

Изложба ће трајати до 14. маја, а посетиоци ће моћи да је погледају сваког радног дана и суботом од 9 до 21 сат, као и недељом од 10 до 18 сати.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 27 април 2019 14:17
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015