Logo
Одштампајте ову страницу

Књигољубци са Чукарице о Дану словенске писмености и културе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

knjigoljubacacccccДан словенске писмености и културе, 24. мај, Културни центар „Чукарица“ обележиће пригодним културним-уметничким програмом и доделом симболичних награда ученицима - књигољубцима, који су учествовали током школске 2018/2019. године, у програму „Моје наслеђе - Читалачка значка“.

 

Том приликом, биће организовано и дружење са књижевним критичарима, Виолетом Ђорђевић, вишим саветником из Библиотеке града Беогада и Јованом Илић, професором српског језика и књижевности, који ће разговарати са децом о прочитаним књигама.

 

Пре тачно осам месеци, у октобру, КЦ “Чукарица“ је покренуо пројекат "Моје наслеђе", са циљем јачања и ширења читалачке културе, као и очувања богате културне баштине коју су нам преци оставили. Од тада, у сарадњи са библиотекарима, наставницима српског језика и књижевности и учитељима основних школа са Чукарице, одржано је 12 радионица, 10 за ученике млађих и старијих разреда и две за наставнике и библиотекаре.

 

Пројекат, чији је мото "Читај, читај па освоји значку у златној боји", окупио је око сто ученика из 12 чукаричких основних школа.

 

КЦ „Чукарица“ још једном позива све ученике и наставнике да узму учешће у програму „Моје наслеђе – Читалачка значка“, који је подржан од ГО Чукарица и Секретаријата за културу града Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 мај 2019 21:05
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015