Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал „Пази шта читаш“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pazistacitassssssssЧетврти Фестивал хуманистике, културе и уметности, ПАЗИ ШТА ЧИТАШ, у организацији ХЕРАеду из Београда, одржаће се од 23. до 25. маја у Комбанк дворани под покровитељством Министарства културе и информисања.

 

Током тродневне манифестације биће представљено 30 програма, а у целом пројекту учествују 54 институције, међу којима су издавачке куће, институти, музеји, библиотеке, факултети, што овај фестивал чини јединственим догађајем, саопштили су организатори.

 

Гости фестивала осим оних из Србије биће и посленици културе из Бањалуке, Котора и Петровца на мору.

 

Фестивал који се одржава већ четврту годину заредом проучава годишњу издавачку продукцију Србије, систематизује, вреднује, афирмише и пружа на увид јавности најзначајније књиге као важан сегмент културне баштине Србије.

 

Осим тога, ова манифестација окупља академску публику која у простору резервисаном за фестивал може да нађе 800 најзначајнијих књига сврстаних у 10 обасти: историја, социологија, филозофија, психологија, економија, лингвистика, архитектура и дизајн, визуелне и сценске уметности, музика и слободно време.

 

Из богатог програма издвајамо:

 

- Фотодокументарна изложба старе и ретке књиге: Из ризнице православне цркве у Котору,

- Округли сто ИНТЕГРИСАНИ КОНЦЕПТ САРАДЊЕ библиотека, музеја и архива.

 

Првог дана фестивала, у четвртак, одмах после свечаног отварања у 12 часова, биће додељене награде у три категорије: за књигу која има трајну вредност или остварује важан научни допринос, за књигу која доприноси иновативно-образовној пракси и за вредно репринт издање књиге чија вредност и актуелност одолева времену.

 

У конкуренцији за награде равноправно учествују књиге издавача, факултета, библиотека, музеја и института. Председник жирија је проф. др Александар Јерков.

 

Програм је организован у три тематски раздвојена дана – Јединство супротности (четвртак, 23. 5), Дизајнирање културе (петак, 24. 5), ТРАДИЦИЈА Про футуро (субота, 25. 5) – а посетиоци могу доћи између 10.00 часова и 21.00 час.

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 20 мај 2019 22:04
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015