Logo
Одштампајте ову страницу

Спој музике и уметничког перформанса

Оцените овај чланак
(1 Глас)

CICNCCICCILAAСарајевски алтернативни рок бенд Чинчила је, након успешних синглова „Егоманијак“ и „Марш на Марс“, објавио још једну песму са свог предстојећег албума који ће објавити за издавачку кућу Lampshade Media. Овог пута је у питању песма „Без облика“ која је, како је то и раније био случај са овим бендом, испраћена веома интересантним видео спотом који можете погледати у наставку.

 

„Пјесма „Без облика“ преноси посебан умјетнички доживљај и поручује да ништа у универзуму не остаје у првобитном облику. Протоком времена и слиједом различитих околности и људи се константно мијењају. Људско духовно и материјално подлијежу истим универзалним принципима, само је промјена константна и вјечна. Због тога смо и ми људи, иако то није наше свакодневно виђење, у ствари без облика“ изјавили су о новом синглу чланови сасатава Чинчила.

 

Визуелни идентитет бенда Чинчила је нешто на шта они јако обраћају пажњу те су и овог пута отишли корак даље него претходног те атмосферу песме преточили у слику.

 

„Видео спот је тако конципиран да кроз ритуални умјетнички перформанс потенцира тематику духовног исцјељења и ослобађања“ изјавио је фронтмен бенда Чинчила, Вања Солаковић, и додао да је поред чланова бенда у извођење перформанса укључен и Академски сликар Амел Хоџић, чији је рад од почетка био и сама идејна срж спота.

 

Снимање и режију потписују Ламиа Шабић и Шејла Лајлани, док је монтажу радила Сајра Субашић.

Други по реду студијски албум бенда Чинчила биће објављен ове године а чланов бенда нам пре објављивања обећавају још врхунских аудио-визуелних синглова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 мај 2019 11:30
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015