Кућа Добрих Вести

Login

„Боје Африке – креативне радионице и изложба радова”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

radopmocaddfМузеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током летњег распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова”.

 

Заинтересовани ученици се могу определити да похађају курс у једном од три термина: група 1 – од 24. до 28. јуна, група 2 – од 8. до 12. јула или у групи 3 – од 26. до 30. августа.  

 

Број учесника је ограничен на 20 по групи и зато се треба пријавити на време.

 

У оквиру сваког од три петодневна мини-курса „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова” учесници ће се на уводном предавању кустоса упознати са темама које ће потом обрађивати на радионицама. Програмом су предвиђене три теме и три ликовне технике уз помоћ којих ће креирати самосталне ликовне радове. Након завршетка програма, у просторијама Музеја афричке уметности биће приређена изложба, а најуспешнији радови награђени.

 

Радионице ће се одржавати у три групе, од јуна до августа. Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима (10-14ч), уз уводно предавање и кроз практичан рад овладати различитим техникама (сликање, шивење и вез, израда накита). Завршни део програма одржаће се 31. августа када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 1. септембра у 14 часова.

 

Радионице воде Милица Јосимов, вајар/конзерватор, Марија Милош, кустос и Милица Наумов, кустос.

 

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани термин курса (од 24. до 28. јуна; од 8. до 12. јула или од 26. до 30. августа).     

 

Извор: Кућа добрих вести

                 


Последњи пут измењено петак, 14 јун 2019 14:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија