Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал цвећа "Руже липолиста"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ruzelipolissta54545454Фестивал цвећа „Руже Липолста“ одржава се у суботу, 22. јуна у селу Липолист, код Шапца.

 

Изложба цвећа у дворишт Војвода Степа у Липолисту биће отворена у суботу у 13 часова, а победници проглашени у 19 часова, уз богат музички програм, Базар старих и уметничких заната, радионице и такмичење у аранжирању цвећа.

                                    

 

Липолист, село на обронцима Цера, двадесетак километара удаљено од Шапца, на путу према Лозници, у Мачванском округу, на 100 км од Београда, једно је од најцветнијих у Србији јер се у њему руже гаје деценијама, те је сасвим природно да је и место одржавања надалеко чувеног Фестивала цвећа "Руже липолиста".

 

Овај фестивал, туристичко-привредна манифестација коју организују Туристичка организација Шапца и Удружење "Руже Липолиста", а покровитељ је Град Шабац, традиционално се приређује у другој половини јуна, када се у Липолисту окупе сви у ланцу продаје и производње ружа, као и сви заљубљеници у овај цвет.

 

                               cvececarenoilo

По речима Немање Пајића, председника скупстине града Шапца, "Фестивал има велики и економски и туристички потенцијал. Град то препознаје, подржава и афирмише вредан рад произвођача цвећа у Липолисту који годишње произведу око милион садница ружа". Драгојло Лазић, директор Туристичке организације Шапца, додаје да "Будући да је Србија осми извозник цвећа у свету, ту сигурно значајну улогу игра и Липолист са својим ружама".

 

Извор: Кућа добрих вести/ISTnews


Последњи пут измењено понедељак, 17 јун 2019 14:17
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015