Logo
Одштампајте ову страницу

Виминациум фест 2019

Оцените овај чланак
(2 гласова)

viminacijummmmmfestet-У Археолошком парку Виминацијум од 24. до 30. јуна биће одржан "Виминацијум фест" под слоганом Стари и нови митови.

 

 

Фест се отвара концертом познатог глумца Радета Шербеџије који ће наступити са оркестром "Западни колодвор" у амфитератру Виминацијума, саопштили су организатори.

 

 

Током фестивала биће изведене представе „Бакхе“, Еурипид, у режији Ленке Удовички у извођењу Улyсес театра Бриони и Загребачког казалишта младих, Шекспиров „Сонет 66“, редитеља Кокана Младеновића у извођењу Државног Мађарског позоришта из Темишвара.

 

 

Такође, у режији Кокана Младеновића, Српско народно позориште извешће представу "На Дрини ћуприја" по мотивима романа Иве Андрића.

 

 

Наступиће и Словенско народно гледалишче са представом "Девојцица са жицама" у режији Еугена Милера, као и Битеф театар са представом "М.И.Р.А." по концепту и режији Андраша Урбана.

 

 

Последњег дана представу "Жене из Троје" извешће Народно позориште из Приштине и Позориште "Зоран Радмиловић“ из Зајечара.

 

Све представе се одржавају у Археолошком парку Виминацијум. са почетком у 21 час.

 

 

Сваке вечери, жири публике додељује награду за најбољег глумца или глумицу представе, а завршне вечери стручни жири додељује две награде.

 

 

То су "Златна фибула" - статуета и диплома најбољем глумцу или глумици Фестивала и "Виминацијум максимус" - награда за најбољу представу Фестивала.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести/ISTNews


Последњи пут измењено среда, 19 јун 2019 14:25
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015