Кућа Добрих Вести

Login

Видовданске захвалнице Матице исељеника Срба

Оцените овај чланак
(0 гласова)

cropeddddСвечаност Видовданских захвалница Матице исељеника и Срба у региону одржаће се у уторак 25. јуна 2019. године у 19 сати у Свечаној сали Матице исељеника и Срба у региону, Нушићева 4, први спрат.

 

Свечаност се одржава у оквиру традиционалне манифестације „Видовдански дани: Дијаспора у Матици“, која траје од 21. до 26. јуна.

 

Видовданске захвалнице биће уручене Зорици Митић из Норвешке, Анђелки Красојевић из Швајцарске, Слободану Бенђу из Аустралије, Милуну Николићу из Аустрије, Огњану Крстићу из Румуније, Драгану Јаковљевићу из Мађарске, Ђуру Плавшићу и Љубиши Левајцу из Немачке и Рајку Реју Радојевићу из Канаде.

 

У програму учествује песник Александар Драгановић са својом књигом „Сентиментално васпитање“ и велики српски рецитатор Вицо Дардић, који ће говорити стихове Бране Петровића, Рада Драинца и Мике Антића, чиме ће обележити 50 година свога стваралаштва, казивања поезије.

 

Изложба „Србин у Европи, Европљанин у Србији – Лаза К. Лазаревић 1851-1890“ биће отворена 24. јуна у 19 сати, у оквиру циклуса Трагом знаменитих Срба у Немачкој, коју Матица организује у сарадњи са Централним Саветом Срба у Немачкој и Националном фондацијом за хуманост и старост „Лаза Лазаревић“.

 

Током трајања манифестације „Видовдански дани: Дијаспора у Матици“ биће организовано, између осталих програма, и књижевно вече Радмиле Телебак Караћ из Канаде, промоција нове књиге Милана Николића Изана, отварање самосталне изложбе слика Зоре Вићентијевић и представљање антологије афоризама Александра Чотрића.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 19 јун 2019 15:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија