Logo
Одштампајте ову страницу

Светски дан музике 2019 у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

danubeograduuuuuuИ ове године, Светски дан музике биће обележен многобројним, углавном бесплатним, концертима за све генерације.

 

У петак, 21. јуна 2019. године, у свету па и у Београду слави се Светски дан музике који је први пут обележен 1982. у Француској.

 

Уједно, 21. јун је и први дан лета и најдужи дан у години. Сви концерти који ће бити одржани овим поводом одлична су увертира за наступ Београдске филхармоније на отвореном у недељу, 23. јуна, на Ушћу!За џ

 

Наравно, Светски дан музике биће обележен и бесплатним концертима широм Србије: у Новом Саду, Зајечару, Апатину, Нишу, Крагујевцу…

 

Културни центар Београда

 

Концерте поводом Светског дана музике у Културном центру Београда изводе млади музичари.

 

У Галерији Артгет од 11.00 Јована Удовић, Бисерка Маровић и Матија Спасојевић свирати дела Баха, Моцарта и Вијењавског, а у подне на платоу испред КЦБ-а наступа Банда саксофониста. Ученици МШ „Славенски“ свираће дела Манћинија, Гершвина, де Абреуа, Хенкока, али и песме бендова Еурyтхмицс, Цолдплаy и др.

 

Поводом Светског дана музике 21. јуна од 19.00 у Етнографском музеју (Студентски трг 13) биће одржан концерт познатог норвешког гудачког ансамбла Трио Требле.

 

Свираће дела Бетовена, Гриега, Була, Пјацоле, али и српске народне композиције и музику изненађења.

 

Улаз је бесплатан.

 

Музичка омладина Београда

 

Музичка омладина Београда обележиће овај дан концертима 21. и 22. јуна у кафићу Авиатор (Теразије 28), Галерији УЛУС (Кнез Михаилова 37), Дорћол Платзу (Добрачина 59) и УП „Цвијета Зузорић“ (Калемегдан). Ово ће бити својеврсни омаж манифестацији „Калемегдански сутони“.

 

Првог дана у Авиатору наступа Гудачки квинтет МОБ (18.00), Трио саксофона (19.00) и Мери госпел хор (19.45); у Галерији УЛУС – Флаутино – студенти ФМУ (18.00), квинтет Гатос де Танго (18.30) и Вук Драгичевић – гитара (19.00); а у Дорћол Платзу – Мери госпел хор (22.00) и џез квартет Аqуа де бебер (22.45).

 

Другог дана на Калемегдану од 16.30 концерт ће одржати ученици школе гитаре „Старчевић“ и у Авиатору од 18.00 Трио гитара (Вук Драгичевић, Милош Арсенијевић и Никола Јелачић) и од 19.15 Дуо флаута (Миња Марчетић и Јована Вићентијевић).

Дом омладине Београда

 

Првог дана лета, на Светски дан музике, 21. јуна на Платоу Милана Младеновића почеће нова сезона музичког серијала „Концерти на Зидићу“.

 

Нову, седму сезону од 20.00, отвориће Инспектор, члан београдског хип хоп колектива Ватра.

Дана касније, 22. јуна од 20.00, на истом месту наступић Петер Зирбс из Аустрије, један од кључних аутора на тамошњој електро сцени, који ће представити свој соло албум “What if we don“t exist?“.

 

Српско књижевно друштво

 

У Француској 7, 21. јуна од 20.00, прославиће и почетак лета и Светски дан музике.

 

Поетску прозу/поезију представиће Ивана Миланков уз звуке виолине Едит Македонске. Програм води Даница Вукићевић.

 

Светски дан музике – остали концерти

 

Горан Костић – контрабас, Милена Станишић – харфа (Коларац, 18.00; за џ)

Удружење Барокни витраж (Библиотека града Београда, 19.00)

 

Извор: Дан у Београду/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 јун 2019 14:09
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015