Кућа Добрих Вести

Login

Новосадскa разменa књига

Оцените овај чланак
(1 Глас)

knjigenasunceee88989898Новосадска размена књига одржаће се у недељу, 14. јула у културној станици Еђшег, и трајати од 15 до 20 часа.

 

Улаз је бесплатан.

 

Размена се отвара у 15 часова. Улаз на догађај ПРЕ назначеног времена сматраћемо понудом да помогнете у ношењу гајби са књигама. :)

 

ТЕМА ове Размене је „Књиге на сунце!”

 

ПРОГРАМ:

 

15—20 часова: Књигом до осмеха (куповина књига хуманитарним СМС-ом)

15-20 часова: Препоручи нам књигу за плажу!

15-20 часова: Фабрика стихова-персонализоване песме

 

Специјални програм:

 

Како је ово наша 8. размена, студенти и свршени студенти којима је последња оцена у индексу осмица, добиће поклон-пакет наших поизвода и 8 џепних (Блиц) књига по избору :)

 

Уколико желите да се прикључите нашем волонтерском тиму, јавите нам се на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Оно што се није променило, већ само увећало, јесте хрпа књига које ћете моћи откупити преразмишљонима (ако имате сачуване купоне са неке од претходних Размена, не брините, имамо вас на списку), и пратећи програм у којем ће уживати све генерације.

 

Подстакнути вашим примедбама и запажањима, у жељи да искуство размене учине још бољим, организатори су направили још измена у систему бодовања, како би смисленије разврстали базу књига. У замену за једну књигу из своје библиотеке, и даље ће моћи да добијете најмање једну књигу из библиотеке Преразмишљавања, али на следећи начин:

 

* 1 књига из белетристике (проза) обезбеђује вам 3-5 купона

* 1 књига из белетристике (поезија) обезбеђује вам 2-3 купона

* 1 енциклопедија обезбеђује вам 5-8 купона

* 1 књига из области необухваћених белетристиком (која није енциклопедија) обезбеђује вам 2 купона

* 10 џепних 'књига' које су долазиле уз Блиц и сл. обезбеђују 1 купон

* За све остало и све граничне случајеве (стрипови, кувари, књиге на страним језицима итд.) вредност у купонима одредићемо на лицу места. Даћемо све од себе да нико не буде оштећен.

 

Не прихватају се уџбеници за основну и средњу школу, копиране књиге, скрипта, радне свеске, нити приручнике за сервисирање уређаја, али моћи ћете да прегледате и узмете оне прикупљене у протеклој години. :)

 

Раднице и радници на пријемном пулту имају право процене сваке донете књиге, што укључује и право да неку књигу одбију иако није на горњем списку.

 

Бодови у купонима не изражавају однос организатора према вредности литературе. осмишљени су и процењени према потражњи и искуствима учесника у размени.

 

Купоне које добијете у замену за донете књиге можете потрошити како год желите, пратећи утврђени систем бодовања.

 

Све дониране књиге и оне прикупљене на размени биће поклоњене даље. Као и сваки пут, део ће усрећити активне читаоце Преразмишљавања широм нашег језичког подручја, а (највећи) део бити укључен у наредну велику размену.

 

Ни књиге ни преразмишљони нису на продају, али можете попити лимунаду, или купити беџеве, цегере и обележиваче које су дизајнирали и израдили организатори и тако подржите развој Новосадске размене књига. :)

 

Уколико нисте у прилици да дођете на сам догађај, или вас не занима размена као таква, а ипак желите да књигама које вам нису потребне обогатите нечију библиотеку, можете их донирати преко странице Преразмишљавање.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 јун 2019 12:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија